Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ


Ως ένα αποφασιστικό βήμα χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα μεταξύ του των δύο πρωθυπουργών, Ελλάδας και πΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, για την επίλυση του ονοματολογικού, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα»Ο Ν. Κοτζιάς επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι μια ευθεία γραμμή, είναι ένας επίπονος αγώνας που έχει τα σκαμπανεβάσματα και τις δυσκολίες του και γι' αυτό σύστησε σε όλους υπομονή και νηφαλιότητα. «Είμαστε σταθερά υπέρ της λύσης. Βάλαμε το χέρι στην καρδιά και είπαμε ό,τι δυσκολίες και αν έχει η λύση, συμφέρει τον τόπο», τόνισε και επισήμανε ότι «ήρθε η ώρα η ελληνική διπλωματία και η ελληνική πολιτική σκηνή να αποφασίσει ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, ποιο πρέπει να λυθεί, προς όφελος και των δύο πλευρών».

Υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά θέλει «μια συμφωνία που να έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει μέσα στον χρόνο, μία συμφωνία που να έχουν κέρδος και οι δύο πλευρές».
«Την συμφωνία την κάνουμε για να κοιτάξουμε στο μέλλον υπερασπιζόμενοι την Ιστορία» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι ένα από τα προβλήματα που ξεκαθαρίζονται με τη συμφωνία είναι αυτό του αλυτρωτισμού. Αποσαφήνισε δε ότι όσον αφορά στη γλώσσα «θα προσδιορίζεται ότι αυτή  η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμία κληρονομιά ή οτιδήποτε που έχει σχέση με την αρχαία Μακεδονία, με την ελληνική Μακεδονία, και ότι είναι μια γλώσσα που ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. Αυτό το θεωρώ ειλικρίνεια, σαφήνεια», τόνισε χαρακτηριστικά.



Σχετικά με τα τρία ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι, Άνω, Βόρεια και Νέα Μακεδονία, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στην αυριανή επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών, αν αύριο ολοκληρωθεί η συζήτηση, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς ο κ. Ζάεφ θα έχει επιλέξει ποιό από αυτά θέλει.

Παράλληλα επέκρινε τη Ν.Δ. ζητώντας να πει ποια ονόματα διαπραγματεύτηκαν οι κυβερνήσεις της και ποιό θέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξέφρασε δε την άποψη ότι δεν απαντά η Ν.Δ. στο ερώτημα είτε γιατί ντρέπονται, είτε γιατί δεν ξέρουν τι διαπραγματεύθηκαν, είτε γιατί δεν ξέρουν από διπλωματία.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ