ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών στα Ταμεία προανήγγειλε η Αχτσιόγλου

Έ να νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία προανήγγειλε η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπ...

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Για έμπρακτη στήριξη της νησιωτικότητας εκ μέρους της πολιτείας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά την απόφαση για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης. 
Ο Πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο Twitter, υποστήριξε ότι «η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ είναι ένα μόνο μέτρο ενίσχυσης της νησιωτικότητας» και προανήγγειλε την εξίσωση του κόστους μετακίνησης. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα εφαρμοστεί για το 2018 και προγραμματίζεται να επεκταθεί και το 2019Ο προϋπολογισμός του μέτρου για το 2018 ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ και θα προβλέπεται ετήσια επιδότηση εισιτηρίων από 500 έως 1.000 ευρώ ανά οικογένεια.
Την ίδια ώρα, πάντως, αλαλούμ επικρατεί για τη διάρκεια ισχύος του μέτρου μείωσης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος, Λέρος).
Στο ΦΕΚ αναγράφεται ότι το μέτρο θα έχει ισχύει έως την 31η Δεκεμβρίου του 2018, παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για επ’ αόριστον εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή.
Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η αναγραφή της ημερομηνίας είναι καθαρά τυπική και ότι ισχύει κανονικά η δημόσια εξαγγελία του κ. Τσίπρα.
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ