ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΧΑΘΗΚΕ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ

Προειδοποίηση ότι η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να βγει με βιώσιμο τρόπο στις αγορές απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Μόναχο, όπου αναμένεται να παρέμβει σήμερα σε συνάντηση της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Group Study Days). «Έχουμε διαβεί το κατώφλι που δεν μας επιτρέπει να βγούμε στις αγορές με βιώσιμους όρους» φέρεται να ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνομιλία του με Έλληνες δημοσιογράφους στη βαυαρική πρωτεύουσα. Εξήγησε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές, γιατί «χάσαμε τρία χρόνια και δεν φέραμε τα επιτόκια στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου». Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα χρειάζεται την καλύτερη δυνατή ρύθμιση χρέους για να βγει στις αγορές.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τις «ενδιαφέρουσες» αναλογίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία και εξέφρασε την ελπίδα η γειτονική χώρα «να μη χρειαστεί» να περάσει την ίδια διαδικασία που πέρασε η Ελλάδα και να πληρώσει τον ίδιο βαρύ λογαριασμό. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα «πληρώνει την αναξιόπιστη», όπως τη χαρακτήρισε, κυβέρνηση, και ανέφερε ότι η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή, καθώς «η πραγματική λύση είναι οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση στο Μόναχο με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, όπου κυριάρχησε το ζήτημα της ιταλικής κρίσης και των επιπτώσεών του στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε επίσης συζητήσεις για την αποτίμηση του κοινοβουλευτικού έργου της τελευταίας τετραετίας, με εισηγητές τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόσεφ Ντάουλ και τον κ. Ταγιάνι, καθώς και τη συζήτηση για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις των επόμενων ετών, με εισηγήτρια τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και στη συνέχεια θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στη θεματική ενότητα «Οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον της Ευρώπης». Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. προανήγγειλε ότι θα προτείνει λύσεις για το πώς η Κεντροδεξιά στην Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό, ενώ σημείωσε πως στην περίπτωση της χώρας μας οι λαϊκιστές δοκιμάστηκαν στην πράξη. Θα εξηγήσει δε πως η Ν.Δ. «αναγεννήθηκε από ένα παλιό και κουρασμένο κόμμα και τώρα διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη». 

«Χρειάζεται μια σοβαρή κυβέρνηση με μεταρρυθμιστικό σχέδιο από το οποίο δεν θα υπάρχει απόκλιση» υπογράμμισε. Εκτίμησε δε ότι η «πολιτική αλλαγή που έρχεται στην Ελλάδα» θα δώσει στη χώρα μια κυβέρνηση με μεγάλη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα. Σημείωσε, ακόμη, ότι οι εταίροι «έχουν κάθε λόγο να είναι καχύποπτοι να δώσουν δημοσιονομικό χώρο σήμερα», καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής ότι μπορεί να γυρίσει τη χώρα στις κακές συνήθειες του παρελθόντος.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτους τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για την απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. Διεμήνυσε, πάντως, ότι δεν χωρούν παρεμβάσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά κάλεσε και τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επίσημα στις δηλώσεις Ερντογάν. Αναφορικά δε με το ονοματολογικό της πΓΔΜ ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η θέση της Ν.Δ. «είναι ξεκάθαρη και κατανοητή στους κόλπους του ΕΛΚ».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ