ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συμφωνια στο Eurogroup για την Ελλαδα

Συμφωνια στο Eurogroup για την Ελλαδα
Πράσινο φως σε μία συμφωνία - πακέτο τόσο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας, όσο και για την περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους άναψε το Eurogroup, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο, η οποία διήρκησε πάνω από 10 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα λάβει μια τελευταία δόση, ύψους 15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της Δ’ αξιολόγησης.
Πρόσθεσε δε, πως η χώρα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα βοήθειας τον προσεχή Αύγουστο, με ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, ύψους 24,1 δισ. ευρώ, για τους επόμενους 22 μήνες.
Σε ό,τι αφορά το χρέος, συμφωνήθηκε 10ετής επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων του EFSF, όπως επίσης και μία επιπλέον 10ετής περίοδος χάριτος.
Περισσότερα ΕΔΩ!

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Μ. ΣΕΝΤΕΝΟ: ΔΥΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Δύο προϋποθέσεις για την υλοποίηση των νέων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, έθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, στην απολογιστική του έκθεση για το Eurogroup του Μαΐου.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Υπουργών Οικονομικών επεσήμανε ότι στο προηγούμενο Eurogroup πραγματοποιήθηκε μια πρώτη, αρχική ανταλλαγή απόψεων επί του πακέτου των μέτρων ελάφρυνσης, το οποίο θα εφαρμοστεί εφόσον κριθεί αναγκαίο και εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα βοήθειας.
Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι δόθηκε εντολή στους θεσμούς να ετοιμάσουν την τελική έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τον ορισμό των πιθανών μέτρων ελάφρυνσης.
Παράλληλα, ο Σεντένο επεσήμανε ότι το Eurogroup εξουσιοδότησε το EuroWorking Group, προκειμένου να επεξεργαστεί ενδελεχώς όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας.
Επιπλέον, χαιρέτισε τη τεχνική συμφωνία στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης, εξέλιξη την οποία χαρακτήρισε ως ορόσημο για την οριστική ολοκλήρωση του τρέχοντος μνημονίου.
Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη διευθέτηση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων έως τη επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στα τέλη Ιουνίου.
«Αυτό θα μας επιτρέψει να λάβουμε την πολιτική απόφαση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, την ολοκλήρωση του προγράμματος, τη λήψη των πιθανών μέτρων για το χρέος, το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης» κατέληξε.   
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ