ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Μ. ΣΕΝΤΕΝΟ: ΔΥΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Δύο προϋποθέσεις για την υλοποίηση των νέων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, έθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, στην απολογιστική του έκθεση για το Eurogroup του Μαΐου.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Υπουργών Οικονομικών επεσήμανε ότι στο προηγούμενο Eurogroup πραγματοποιήθηκε μια πρώτη, αρχική ανταλλαγή απόψεων επί του πακέτου των μέτρων ελάφρυνσης, το οποίο θα εφαρμοστεί εφόσον κριθεί αναγκαίο και εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα βοήθειας.
Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι δόθηκε εντολή στους θεσμούς να ετοιμάσουν την τελική έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τον ορισμό των πιθανών μέτρων ελάφρυνσης.
Παράλληλα, ο Σεντένο επεσήμανε ότι το Eurogroup εξουσιοδότησε το EuroWorking Group, προκειμένου να επεξεργαστεί ενδελεχώς όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας.
Επιπλέον, χαιρέτισε τη τεχνική συμφωνία στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης, εξέλιξη την οποία χαρακτήρισε ως ορόσημο για την οριστική ολοκλήρωση του τρέχοντος μνημονίου.
Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη διευθέτηση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων έως τη επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στα τέλη Ιουνίου.
«Αυτό θα μας επιτρέψει να λάβουμε την πολιτική απόφαση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, την ολοκλήρωση του προγράμματος, τη λήψη των πιθανών μέτρων για το χρέος, το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης» κατέληξε.   
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ