ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Στην Ιθακη μεταβαινει ο πρωθυπουργος

Στην Ιθακη μεταβαινει ο πρωθυπουργος
Την Ιθάκη, έναν τόπο με προφανείς συμβολισμούς, επέλεξε τελικά ο Πρωθυπουργός για να κηρύξει το τέλος της οκταετούς «Οδύσσειας» της ελληνικής οικονομίας.
Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στο νησί του Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη. Θεωρείται βέβαιο ότι θα προβεί σε διάγγελμα, χωρίς πάντως να έχει καθοριστεί η ώρα. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.
Το διάγγελμα θα είναι το πρώτο βήμα, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο. Ο ανασχηματισμός και η ομιλία στη ΔΕΘ, στις 8 Σεπτεμβρίου, η οποία και θα σημάνει την άτυπη έναρξη μίας μακράς προεκλογικής περιόδου.

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Μ. ΣΕΝΤΕΝΟ: ΔΥΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Δύο προϋποθέσεις για την υλοποίηση των νέων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, έθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, στην απολογιστική του έκθεση για το Eurogroup του Μαΐου.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Υπουργών Οικονομικών επεσήμανε ότι στο προηγούμενο Eurogroup πραγματοποιήθηκε μια πρώτη, αρχική ανταλλαγή απόψεων επί του πακέτου των μέτρων ελάφρυνσης, το οποίο θα εφαρμοστεί εφόσον κριθεί αναγκαίο και εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα βοήθειας.
Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι δόθηκε εντολή στους θεσμούς να ετοιμάσουν την τελική έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τον ορισμό των πιθανών μέτρων ελάφρυνσης.
Παράλληλα, ο Σεντένο επεσήμανε ότι το Eurogroup εξουσιοδότησε το EuroWorking Group, προκειμένου να επεξεργαστεί ενδελεχώς όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας.
Επιπλέον, χαιρέτισε τη τεχνική συμφωνία στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης, εξέλιξη την οποία χαρακτήρισε ως ορόσημο για την οριστική ολοκλήρωση του τρέχοντος μνημονίου.
Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη διευθέτηση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων έως τη επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στα τέλη Ιουνίου.
«Αυτό θα μας επιτρέψει να λάβουμε την πολιτική απόφαση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, την ολοκλήρωση του προγράμματος, τη λήψη των πιθανών μέτρων για το χρέος, το μεταμνημονιακό πλαίσιο εποπτείας και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης» κατέληξε.   
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ