ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Στη ΓΑΔΑ παραμένει ο Φλώρος μέχρι την απολογία του, μετά από το ξύλο στη Βουλή. ***** Στ. Κασσελάκης: Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε την πρωτιά. ***** Αλ. Χαρίτσης: Σήμερα απαντάμε στην απαξίωση και τον ευτελισμό της πολιτικής - 42 οι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς. ***** Γ. Καλλιάνος: Ευθύνες στους γιατρούς του «Αττικόν» για τον πατέρα του - «Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, δεν τα βάζω μαζί σου». ***** Λευκός Οίκος: Ζητά απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα. ***** ΗΠΑ: Έστειλαν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 700 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ 2019 ΚΑΙ 1,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ 2020 ΓΙΑ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

Aισιοδοξία ότι στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου θα επιτευχθεί συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους εκφράζει κυβερνητικός αξιωματούχος, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters. Σημειώνει δε ότι η κυβέρνηση αναμένει δημοσιονομικό περιθώριο ύψους 700 εκατ. ευρώ το 2019 και 1,2 δισ. ευρώ το 2020 για φοροελαφρύνσεις και αύξηση των δαπανών.

O αξιωματούχος αναφέρει ότι η Αθήνα θα στηριχθεί στο απόθεμα ασφαλείας, την μεταμνημονιακή εποπτεία και την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να χαράξει μία βιώσιμη επιστροφή στις αγορές ομολόγων. Υπογραμμίζει δε ότι ένα απόθεμα έως και 20 δισ. ευρώ, θα επέτρεπε στη χώρα να μην δανειστεί από τις αγορές για περισσότερο από δύο χρόνια, εάν το επιτόκιο δεν είναι ευνοϊκό. 

 Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος αναφέρει ότι το ΔΝΤ θέλει μέτρα ελάφρυνσης, που πηγαίνουν πέραν αυτών, που προτίθεται να δώσει το Εurogroup, αλλά υποστηρίζει ότι «με βάση την ανάλυσή μας δεν το χρειαζόμαστε». Η γαλλική πρόταση σύνδεσης της αποπληρωμής των χρεών με την ανάπτυξη, «βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι», αλλά η υιοθέτησή της θα εξαρτηθεί από το πόσο θα επιμηκυνθεί η ωρίμανση των δανείων μετά το 2022

Εν τω μεταξύ, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει άρθρο το οποίο αναφέρεται στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για το προσεχές μέλλον: «Η Ελλάδα επιδιώκει να ξεπεράσει κατά πολύ τους στόχους που έχουν θέσει οι διεθνείς δανειστές στα επίμαχα οικονομικά ζητήματα. Αυτή τη χρονιά η απειλούμενη με χρεοκοπία χώρα μέλος της Ε.Ε. σχεδιάζει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,65% επί του ΑΕΠ. Οι δανειστές ζητούν πλεόνασμα ύψους 3,5%Την επόμενη χρονιά το […] λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα υπολογίζεται στο 3,96%, το 2020 στο 4,15% και το 2021 στο 4,53%. Μάλιστα για το 2022 η Ελλάδα υπολογίζει το πλεόνασμά της να φτάσει μέχρι και 5,19%. ''Μπορούμε να το πετύχουμε'', δήλωσε την Τετάρτη υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ