LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ν.Δ.: ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ «4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 5,1 ΔΙΣ.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου ασκεί η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για επικύρωση του de facto «4ου μνημονίου» με «πολλές νέες υποχρεώσεις, αλλά χωρίς νέα χρηματοδότηση». «Η κυβέρνηση που μέχρι χθες έπλαθε το μύθο της δήθεν ''καθαρής εξόδου'' χθες βράδυ, με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, επικύρωσε το de facto ''4ο Μνημόνιο''» επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η Ν.Δ., με το νέο πολυνομοσχέδιο «η κυβέρνηση Τσίπρα παίρνει μέτρα 5,1 δισ. ευρώ, με μειώσεις συντάξεων και αφορολογήτου ορίου, τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σε 6 μήνες από σήμερα, δηλαδή μετά τη υποτιθέμενη καθαρή έξοδο και τη λήξη του 3ου μνημονίου Τσίπρα- Καμμένου». «Από 1/1/19 κάθε συνταξιούχος θα χάσει από μια έως τρεις συντάξεις και κάθε χαμηλόμισθος ένα μηνιάτικο. Μάλιστα τα μέτρα του 2019, στο σκέλος των συντάξεων, είναι αυξημένα κατά 389 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ΜΠΔΣ 2018-2021 που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση πέρυσι το Μάιο. Με κάθε υπογραφή τους, δυστυχώς, προστίθενται και νέα μέτρα» παρατηρεί η Ν.Δ.

Εστιάζει επίσης και στο θέμα των πλεονασμάτων, θυμίζοντας ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όσο ήταν στην αντιπολίτευση (…) φώναζαν στα τηλεπαράθυρα και τους δρόμους για δήθεν ''ανέφικτα'' και ''αιματοβαμμένα'' πλεονάσματα 3% έως 4,5% του ΑΕΠ για 3 χρόνια, που, όπως έλεγαν, ''σκοτώνουν την κοινωνία'' κρύβοντας ότι αυτά τα πλεονάσματα έρχονταν από την υψηλή ανάπτυξη και τα έσοδά της, με ελάχιστα μέτρα λιτότητας ύψους μόλις 980 εκατ. ευρώ στο περίφημο ''e-mail Χαρδούβελη''». 

«Οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι, τώρα που βρίσκονται στην κυβέρνηση, επιβάλλουν χωρίς κανέναν δισταγμό υπέρ-πλεονάσματα που προέρχονται όχι από την υψηλή ανάπτυξη, αλλά από βαρύτατη υπερφορολογηση, από πετσόκομμα των συντάξεων και στάση πληρωμών» τονίζει η Ν.Δ. προσθέτοντας πως «τα υπερ-πλεονάσματα των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα ανέρχονται σε  3,5%-5,2% του ΑΕΠ για 5 χρόνια και, θα προέρχονται από ένα βουνό νέων εξοντωτικών μέτρων λιτότητας 14,5 δισ. ευρώ».

 Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει επίσης λόγο για «αναιμική ανάπτυξη που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας» επισημαίνοντας ότι «κάθε φορά που επικαιροποιούνται τα στοιχεία επί ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ψαλιδίζονται ξανά, οι έτσι κι αλλιώς χαμηλοί στόχοι ανάπτυξης»Όπως εξηγεί: «Ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης της περιόδου 2018-2021 προβλέπεται να παραμείνει αναιμικός κοντά στο 2,1%, όταν η Ελλάδα μπορεί και θα έπρεπε να τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 4% αυτή την πενταετία». «Δυστυχώς οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κρατούν την οικονομία σε μια ημιθανή κατάσταση, και δεν επιτρέπουν στους Έλληνες να κερδίσουν πίσω τα χαμένα χρόνια της ύφεσης. Όλη η Ευρώπη αναπτύσσεται ταχύτερα από όσο προβλεπόταν, εκτός από την Ελλάδα» παρατηρεί η Πειραιώς.

Σε ό,τι αφορά στο χρέος, η Ν.Δ. υπογραμμίζει ακόμη ότι «η κυβέρνηση που εκλέχτηκε με σημαία τη διαγραφή αρχικά και, το κούρεμα του χρέους στη συνέχεια, εξακολουθεί να το αυξάνει».
«Τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα πρωτοφανούς αφαίμαξης ύψους 21 δισ. ευρώ που επιτεύχθηκαν την τριετία 2016-2017, αντί να οδηγήσουν σε μείωση του χρέους, οδήγησαν σε αύξησή του. Πρόκειται για ένα θλιβερό οικονομικό ''θαύμα'', που δείχνει ότι όλες οι επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πέτυχαν τελικά μια ''δημοσιονομική τρύπα στο νερό''. Και μάλιστα, ακόμη και τώρα, η κατάσταση δεν βελτιώνεται» σημειώνει το κόμμα, υπενθυμίζοντας ότι «το 2014, το ΔΝΤ υπολόγιζε ότι το Δημόσιο Χρέος θα ήταν στο 117% του ΑΕΠ το 2022, ενώ τώρα στο ΜΠΔΣ 2019-2022 προβλέπεται να φτάσει το 2022 στο 150% του ΑΕΠ».

Η Νέα Δημοκρατία καταλογίζει επιπλέον στην κυβέρνηση ότι με το άρθρο 109 του πολυνομοσχεδίου «βάζει ενέχυρο τη δημόσια περιουσία μέχρι του ποσού των 25 δισ. ευρώ». «Αυτή η εγγύηση παρέχεται μέσω του Υπερταμείου που δημιουργήθηκε με την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου το 2016 (ν. 4389/2016). Υπενθυμίζουμε ότι τότε ακριβώς, μέσω του Υπερταμείου, η κυβέρνηση εκχώρησε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στον έλεγχο των δανειστών για έναν αιώνα, μέχρι το 2115» αναφέρει. Υποστηρίζει ακόμη ότι «η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια, με την περίπλοκη διατύπωση του αρθ. 109 και επιμένει ότι πρόκειται για επαναδιατύπωση ρύθμισης του 3ου Μνημονίου».

«Όμως, η αλήθεια δεν είναι αυτή» τονίζει η Ν.Δ. διευκρινίζοντας: «Τόσο στη Δήλωση Κορυφής για το Ευρώ (12 Ιουλίου 2015), όσο και στη διατύπωση της ενότητας 4.4. (Ιδιωτικοποίηση) του 3ου Μνημονίου (ν. 4336/2015), η όποια εγγύηση από ελληνικής πλευράς συνδεόταν με τα ποσά για την νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα ποσά που είχαν αρχικά δεσμευθεί για αυτό τον σκοπό ήταν 25 δισ. ευρώ από τα συνολικά 86 δισ. ευρώ του δανείου του 3ου Μνημονίου. Όμως, η Ελλάδα έλαβε μόνο 5,4 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τον Δεκέμβριο 2015. Εν συνεχεία μάλιστα επειδή, με την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, η Εθνική Τράπεζα υποχρεώθηκε να ξεπουλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της στο εξωτερικό, τον Φεβρουάριο 2017 επιστρέψαμε 2 δισ. ευρώ από τα 5,4 δισ. ευρώ που είχαμε δανειστεί».

Όπως διατείνεται η Ν.Δ.: «Η κυβέρνηση εμφανίζεται να βάζει τον Ιούνιο 2018 υποθήκη δημόσια περιουσία ύψους 25 δισ. ευρώ, για ένα δάνειο που πήρε τον Δεκέμβριο του 2015 ύψους 3,4 δισ. ευρώ». «Για να το καταλάβει κάθε πολίτης, είναι σαν να βάζει κάποιος υποθήκη το σπίτι του, χωρίς καν να παίρνει το δάνειο. Αν προχωρήσουν σε μια τέτοια ρύθμιση βάζοντας ενέχυρο 25 δισ. ευρώ, το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν είναι να εξασφαλίσουν το αδιάθετο υπόλοιπο του 3ου Μνημονίου που σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ανέρχεται σε 27,4 δισ. ευρώ» σημειώνει, συμπληρώνοντας πως «κάθε άλλη επιλογή θα είναι μια ακόμη τραγική εθνική υποχώρηση».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ