ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

ΕΝΟΧΟΣ Ο ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

Την ενοχή του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση της Siemens, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Τέσσερις δικαστές έκριναν ότι ως υπουργός Μεταφορών, ο κ. Μαντέλης είχε δωροδοκηθεί με 450.000 μάρκα για να εγκρίνει τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ, ενώ ένας δικαστής είχε την άποψη ότι πρέπει να αθωωθεί.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ποσό δόθηκε σε δύο δόσεις από τα μαύρα ταμεία της Siemens και κατέληξε σε λογαριασμό του κουμπάρου του Τάσου Μαντέλη, ο οποίος είχε ανοιχθεί με την κωδική ονομασία «Α. Ρόκος».
Πρωτόδικα, ο κ. Μαντέλης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 χρόνων, καθώς του είχαν αναγνωριστεί τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Εάν η ποινή της πρωτόδικης απόφασης δεν μειωθεί, ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή.
Κατά τη διαδικασία, οι συνήγοροί του ζήτησαν να του αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. «Έκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά», ανέφερε ο συνήγορός του Γιάννης Ηρειώτης, προσθέτοντας ότι από το 2014, ο κατηγορούμενος έχει επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο, το σύνολο του ποσού με το οποίο φέρεται να δωροδοκήθηκε. 
Πάντως, ο κ. Μαντέλης αρνείται ότι δωροδοκήθηκε και υποστηρίζει ότι το ποσό που εισέπραξε από τη Siemens ήταν προεκλογική χορηγία.
Αναμένεται το δικαστήριο να αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί στον κ. Μαντέλη.
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ - ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ