ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΧΑΣΑΝ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ

Τη συμπόρευση των πολιτών με τη Ν.Δ. ώστε «να σταματήσει ο κατήφορος» και να δημιουργηθεί μία «κοινωνική συμμαχία» για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στην Καρδίτσα, για τον πρώην βουλευτή Σπύρο Ταλιαδούρο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη δημόσια ζωή σε έναν αγώνα λάσπης», προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν ακολουθεί τους αντιπάλους του «στον κατήφορο της χυδαιότητας, της διαβολής και της ακραίας πόλωσης». «Δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω γιατί ξέρω ότι δεν θα κάνει καλό στη χώρα. Και αν πραγματικά θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, το πρώτο που χρειάζεται είναι να αφήσουμε πίσω, να αφήσουμε στην περιφρόνηση του λαού και της Ιστορίας, αυτούς που πολιτεύθηκαν με το ''ή εμείς ή αυτοί''. Με αυτούς που έκαναν πράξη το ''τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν''. Αυτούς που ενώ έχουν υιοθετήσει την πιο χυδαία εκδοχή του νεοαυριανικού λόγου, δεν βρήκαν χθες μια κουβέντα να πουν για τους τρεις συμπολίτες μας που δολοφονήθηκαν πριν από οκτώ χρόνια στη Marfin. Αυτούς δίχασαν, συκοφάντησαν, εξαπάτησαν τους πάντες και σήμερα αποτελούν την πρώτη kυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά που τόσο συστηματικά ακολουθεί μια πολιτική καμένης γης» είπε.

Σημείωσε ωστόσο ότι «τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας» και ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά γιατί «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα». «Είμαστε εδώ για ακριβώς αυτό το λόγο: για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολλών. Είμαστε εδώ για να πούμε πώς θα φέρουμε νέες δουλειές και καλύτερους μισθούς και στις πόλεις αλλά και στην περιφέρεια, στα χωράφια, στον αγροτικό τομέα. Πώς θα φτιάξουμε ένα καλύτερο κράτος που θα σέβεται τους πολίτες, θα σέβεται τα δικά σας χρήματα, τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Ένα κράτος το οποίο θα προσφέρει πάνω απ’ όλα ασφάλεια, καλύτερα σχολεία και νοσοκομεία» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «στην πολιτική λοιπόν του ψέματος και των κενών υποσχέσεων» η Ν.Δ. αντιπαραθέτει «λίγα λόγια και πολλά έργα» και «στη λογική του διχασμού και του μίσους, βάζει απέναντι την ενότητα και την αλληλεγγύη των Ελλήνων».

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εξήρε το ήθος και τον χαρακτήρα του Σπύρου Ταλιαδούρου, ενός πολιτικού  που, όπως είπε, «ήξερε πώς να είναι αποτελεσματικός και γι’ αυτό έκανε πολλά για τον τόπο, για την πατρίδα, άλλα και για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα».

«Ο Σπύρος, αν και είμαι βέβαιος ότι είχε πολλά ακόμη να δώσει, αποφάσισε ο ίδιος ότι έκλεισε ένας κύκλος. Τίμησε την παράταξή μας ως βουλευτής, όπως τον τίμησαν και οι πολίτες της Καρδίτσας που τον εξέλεξαν εννέα φορές βουλευτή. Τίμησε και τις κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε καθώς ήταν ένας από τους λίγους, τους ελάχιστους, που κράτησε την ίδια θέση στην Κυβέρνηση Καραμανλή από την αρχή μέχρι το τέλος» σημείωσε για να συμπληρώσει: «Σήμερα, με μεγάλη γενναιότητα, δείχνει ο ίδιος το δρόμο της ανανέωσης. Πρόκειται για μια επιλογή τολμηρή και για μια πράξη βαθιά πολιτική, αφού η ανανέωση είναι αναγκαία για κάθε πολιτικό οργανισμό. Ο Σπύρος αποδεικνύει, έτσι, πως ξέρει καλά ότι το πως φεύγεις από την πολιτική είναι εξίσου σημαντικό με το πώς μπαίνεις σε αυτήν. Γιατί πρέπει πάντα να μπαίνεις με όρεξη, με γνώσεις, με καλές ιδέες, με εμπειρίες από την πραγματική ζωή και πάντα φυσικά με μια διάθεση να αφοσιωθείς στην περιφέρειά σου. Με τον ίδιο τρόπο, όμως, πρέπει να αποχωρείς με το κεφάλι ψηλά, με το όνομά σου πεντακάθαρο, έχοντας αφήσει ένα αποτύπωμα θετικό».

Εκ μέρους της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τέλος τον κ. Ταλιαδούρο για την προσφορά του και τού ευχήθηκε «καλή δύναμη» σε κάθε μελλοντικό του σχέδιο. «Σήμερα σε τιμούμε, αλλά δεν σε αποχαιρετούμε. Γιατί ξέρουμε ότι θα είσαι για πάντα δίπλα μας -και σε θέλουμε πάντα δίπλα μας- για να μας δίνεις δύναμη στις μάχες που έχει να δώσει η παράταξη μας -όχι για την εξουσία- αλλά για την Ελλάδα μας» κατέληξε.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ