ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Β. ΚΟΝΣΤΑΝΤΣΙΟ: ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΚΛΗΡΟ» ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Με κριτική για την υπερβολικά αυστηρή λιτότητα, που ακολουθήθηκε στα χρόνια της κρίσης χρέους, αλλά και επισημαίνοντας την ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη, αποχαιρετά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο Βίτορ Κονστάντσιο
Σε συνέντευξή του στους Financial Times ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, τον οποίο θα διαδεχθεί ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos, υπογραμμίζει ότι η υπερβολική λιτότητα ευθύνεται για την ύφεση της περιόδου 2012-2013, ενώ αναγνωρίζει ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν πολύ σκληρό.

«Το πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα ήταν πράγματι υπερβολικά σκληρό. Και δεν δεν προέβλεψε την πλήρη κατάρρευση της ελπίδας και των προσδοκιών» λέει χαρακτηριστικά. «Την ίδια ώρα όλες οι χώρες στην Ευρωζώνη μείωναν τα ελλείμματά τους, επεδίωκαν δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτή είναι η αιτία της διπλής "βουτιάς" που είχαμε το 2012 και το 2013 και η οποία δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί» προσθέτει. 

Ο Πορτογάλος τραπεζίτης σημειώνει ακόμη ότι οι χώρες του Νότου έχουν κάνει αρκετά στο επίπεδο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και του περιορισμού των κινδύνων στο χρηματοπιστωτικό σύστημά τους και τώρα θα πρέπει η νομισματική ένωση να κινηθεί με ταχύτερα βήματα στην τραπεζική ένωση. «Έχει επιτευχθεί σε επαρκή βαθμό η μείωση του ρίσκου, ώστε να δικαιολογείται η υιοθέτηση στοιχείων κατανομής του ρίσκου στην τραπεζική ένωση» τονίζει, απορρίπτοντας ουσιαστικά το επιχείρημα του Βερολίνου, που αρνείται βήματα όπως ένα ενιαίο σύστημα ασφάλισης καταθέσεων, επικαλούμενο υψηλούς κινδύνους. 

«Τα κράτη μέλη της περιφέρειας έχουν προβεί σε τεράστιες προσαρμογές, έχουν περάσει από μία εποχή μεγάλων ελλειμμάτων τόσο στον προϋπολογισμό όσο και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, στη συμμόρφωση με τους κανόνες της Ε.Ε.» συνεχίζει ο κ. Κονστάντσιο, ενώ επισημαίνει ότι αρκετοί αξιωματούχοι της ΕΚΤ και διεθνείς επενδυτές στηρίζουν την γαλλική πρωτοβουλία για ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Ευρωζώνη, η οποία θα περιλαμβάνει ενιαίο σύστημα ασφάλισης καταθέσεων, κοινό προϋπολογισμό και Υπουργό Οικονομικών.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail»
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ