ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Ν.Δ.: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ερώτηση στην υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις «επικείμενες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς» κατάθεσαν ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης και ακόμη 45 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το σύνολο των συνταξιούχων και εργαζομένων της χώρας βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση και αγωνιούν ευλόγως για τις νέες επώδυνες μειώσεις στις συντάξεις τους που συμφώνησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ήδη υλοποιούνται από τις 12/5/2016 με το νόμο Κατρούγκαλου» τόνισε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή «βουλευτές και υπουργοί της Κυβέρνησης, με εντελώς ανεύθυνο τρόπο, προβαίνουν σε αμφίσημες δηλώσεις για τις επικείμενες περικοπές, χωρίς οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν τροποποιηθεί στο παραμικρό, πόσο μάλλον να έχουν ανακληθεί». Κάλεσε δε τον κυβερνητικό εκπρόσωπος να δώσει «σήμερα κιόλας πλήρεις απαντήσεις τόσο για το ύψος των περικοπών όσο και για τον αριθμό των συνταξιούχων που θίγονται ανά ταμείο».

Το κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν.4387/2016 και τη σχετική υπουργική απόφαση με αριθ. 26083/887/2016 (ΦΕΚ Β 1605/Β/7-6-2016), έπρεπε μέχρι 30/9/2017, να έχουν καταχωρηθεί και επανυπολογισθεί όλες οι κύριες συντάξεις που καταβάλλονταν μέχρι 12/5/2016, να προσδιορισθεί η απορρέουσα από την προσωπική διαφορά μείωσή τους και από 1/1/2018 να εισαχθούν στο οικείο πληροφοριακό σύστημα κάθε ασφαλιστικού φορέα.

»Ως προς τις επικουρικές συντάξεις, ο επανυπολογισμός τους, σύμφωνα με το άρθρο 96 του Ν. 4387/2016 και τη σχετική υπουργική απόφαση με αριθ. 25909/470/2016 (ΦΕΚ Β' 1605/07-06-2016), ολοκληρώθηκε και εφαρμόσθηκαν, αναδρομικά από 1/6/2016, οι μειώσεις της προσωπικής διαφοράς σε συνταξιούχους που το άθροισμα κυρίων και επικουρικών συντάξεων δεν υπολειπόταν του ποσού των 1.300 ευρώ μικτά. Μάλιστα, οι μειώσεις σε πολλές περιπτώσεις ήταν μεγαλύτερες από το 18% του καταβαλλόμενου ποσού επικουρικής σύνταξης.

»Στη συνέχεια, με τα άρθρα 1 και 2 του Ν. 4472/2017, τροποποιήθηκαν οι παραπάνω διατάξεις του Ν. 4387/2016 και επιβλήθηκε περικοπή της προσωπικής διαφοράς μέχρι το 18% του καταβαλλόμενου, κατά την 12/5/2016, ποσού κύριων και επικουρικών συντάξεων. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη και την οριστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, οι μειώσεις πλέον υπερβαίνουν κατά πολύ το προαναφερθέν 18%».

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ - ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟι ΑΝ.ΕΛ είναι δεξιά και δεν έχει ρόλο στη Κεντροαριστερά.
Η παραίτηση Κοτζιά από το ΥΠΕΞ , δεν ήταν για προσωπικούς λόγους, αλλά πολιτικής ουσίας, αφού δεν στηρίχθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, όταν στηλίτευση την διγλωσσία στην εξωτερική μας πολιτική από τη δράση του Πάνου Καμμένου, είπε στο 98.4 ο Γραμματέας του ΠΡΑΤΤΩ, Κώστας Καραχάλιος, με αφορμή την αποψινή ομιλία στις 19:00 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, του Νίκου Κοτζιά.
Ο Κώστας Καραχάλιος, σημείωσε ότι το ΠΡΑΤΤΩ, δεν είναι εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί κίνηση του Σοσιαλιστικού Πατριωτικού Χώρου, που δίνει τη μάχη για την συγκρότηση μίας σύγχρονης Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρόλο κλειδί, αλλά δυνάμεις αμιγώς δεξιές , όπως οι ΑΝΕΛ , όχι.
Για το ΠΡΑΤΤΩ είπε, η κυβέρνηση του 2015 ήταν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που μετά τον Αύγουστο του 2018 με την επιτυχή έξοδο από τα Μνημόνια, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της.
Το ΠΡΑΤΤΩ, είναι έτοιμο να στηρίξει για το Δήμο Αθηναίων των Παύλο Γερουλάνο, ως μία προσωπικότητα, που πληροί τους όρους μίας προοδευτικής κατεύθυνσης στην αυτοδιοίκηση, ενώ ανήγγειλε ότι η αποψινή ομιλία Κοτζιά στο Ηράκλειο, θα έχει και πολιτικό περιεχόμενο για τις εσωτερικές εξελίξεις.

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ