Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Όλγα Γεροβασίλη: Η μόνη σχέση του κ. Μητσοτάκη με το ψηφιακό κράτος είναι ο αλγόριθμος των απολύσεών του
Επτά παρεμβάσεις στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας παρουσίασε πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Digital Economy Forum 2018 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. «Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι η πιο μεγάλη ευκαιρία ριζικού μετασχηματισμού της κοινωνίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένο σχέδιο.

Όπως είπε αναγκαία θεωρεί τη δημιουργία συντονιστικής δομής παρά τω πρωθυπουργό για τον συντονισμό των έργων πληροφορικής όπως και την προώθηση της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων στο σύνολο της χώρας.

Στη συνέχεια μίλησε για την ανάγκη πραγματικής επένδυσης στην οικονομία των δεδομένων, ενός ευρύτερου προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων υψηλής εξειδίκευσης στην εκπαίδευση και για όλους τους ανέργους καθώς για τον πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους με ταχεία εισαγωγή ψηφιακών υπογραφών και ολοκλήρωση όλων των συστημάτων πληροφορικής και συμπλήρωσή τους όπου αυτού απαιτείται, όπως ψηφιακές ταυτότητες, ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα για έναρξη επιχειρήσεων κα. 

Ακόμη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως θεωρεί πως χρειάζεται να αλλάξει ο τρόπος υλοποίησης των έργων με την καθιέρωση ευέλικτης μορφής στην ανάθεση τους καθώς και η συνολική υποστήριξη ενός οικοσυστήματος με ένα πλέγμα φορολογικών κινήτρων όπως φορολογικές απαλλαγές για έρευνα και ανάπτυξη. 

Το βράδυ στην ίδια εκδήλωση ομιλητής είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Να μη χάσουμε το στοίχημα της ψηφιακής Ελλάδας

Ως προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανάκαμψη της οικονομίας προσδιόρισε τον ψηφιακακό μετασχηματισμό ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφοριών και Επικοινωνιών Ελλάδας, Αναστ. Τζήκας, στο περιθώριο του συνεδρίου του ΣΕΠΕ  «Digital economy forum 2018». «Η ψηφιακή Ελλάδα είναι η προϋπόθεση για να ξεπεράσουμε την κρίση και ''Digital economy forum 2018'' που πραγματοποιείται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. να χτίσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, μια Ελλάδα μεταρρυθμισμένη, μια Ελλάδα που δίνει έμφαση στην τεχνολογία» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Δεν έχουμε άλλο χρόνο. Χτυπάμε ένα εθνικό καμπανάκι». 

Όπως είπε ο κ. Τζήκας η Ελλάδα έχασε πολλά στοιχήματα τις προηγούμενες δεκαετίες και πρέπει, για να ξεπεράσουμε κυρίως την κρίση, να μετασχηματιστεί ψηφιακά. «Αυτό συζητάμε στο πλαίσιο του σημερινού συνεδρίου του ΣΕΠΕ, ότι το μεγάλο τεχνολογικό άλμα είναι προϋπόθεση για να αλλάξει η χώρα και να ξεπεράσει την κρίση» σημείωσε. Επίσης, ο κ. Τζήκας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει έναν πλούτο από επιχειρήσεις και ανθρώπινο δυναμικό που συνιστούν ένα τεχνολογικό στρατό ο οποίος μπορεί να αλλάξει την χώρα αρκεί να υπάρξει το κατάλληλο πλαίσιο. «Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί όλοι συμφωνούμε διακομματικά ότι η τεχνολογία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί το μεγάλο άλμα» κατέληξε.

Όλγα Γεροβασίλη: Η μόνη σχέση του κ. Μητσοτάκη με το ψηφιακό κράτος είναι ο αλγόριθμος των απολύσεών του

«Η μόνη σχέση του κ. Μητσοτάκη με το ψηφιακό κράτος, είναι ο αλγόριθμος των απολύσεων του, τον οποίο και συνεχώς αναβαθμίζει» σχολίασε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με ανάρτησή της στο Τwitter, για την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στο Digital ecoomy forum, που διοργανώνει ο ΣΕΠΕ.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ