Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μπελέρης: Από την παρακρατική «ΜΑΒΗ», δεξιός «σημαιοφόρος» της Ν.Δ. ***** Ο Κασσελάκης ακύρωσε την συνάντηση με το ισραηλινό λόμπυ AIPAC στις ΗΠΑ. ***** Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος: Μπλόκαραν 800.000 ευρώ από Εταιρεία στον χώρο του θεάματος. ***** Τραγωδία στο Πασαλιμάνι: Κατέρρευσε κτίριο, ένας νεκρός. ***** H Ακροδεξιά «σαρώνει», οι Ευρωεκλογές τρομάζουν και ο Πούτιν χαμογελά. ***** Πλήρης στήριξη της Κίνας - Το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ σε περίπτωση ανταπάντησης του Ισραήλ. ***** Παραμένουν στη Μέση Ανατολή τα αμερικανικά μαχητικά που συνέδραμαν το Ισραήλ.

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Α. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΥΞΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΚΑΓΕ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η αύξηση στις συντάξεις λόγω της αναπροσαρμογής στα καταβαλλόμενα ποσά υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) αφορά αυτή τη στιγμή μόνο τις επικουρικές συντάξεις, διευκρίνισε ο αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για τις αυξήσεις που διαπίστωσαν αυτόν τον μήνα οι συνταξιούχοι στις επικουρικές τους συντάξεις.

«Η αύξηση προέκυψε γιατί πράγματι οι επικουρικές συντάξεις αλλάξανε ως προς τον τρόπο καταβολής τους, ενώ δεν ισχύει για τις κύριες συντάξεις, τις οποίες διατηρήσαμε στο ύψος στο οποίο βρίσκονταν το Δεκέμβρη του 2014», ανέφερε ο Υφυπουργός και διευκρίνισε: «Ο νόμος 4387/2016, (νόμος Κατρούγκαλου), είπε ότι οι συντάξεις, όπως καταβάλλονταν 31 Δεκεμβρίου 2014, θα εξακολουθούν να καταβάλλονται. Ο τρόπος που το ΑΚΑΓΕ παρακρατείται ορίζεται στον νόμο για το ΑΚΑΓΕ και λέει ότι υπολογίζεται πρώτα στην καταβαλλόμενη σύνταξη και εν συνεχεία από το ποσό που θα προκύψει γίνονται οι μειώσεις. Δεν είχαμε εμείς καμία παρέμβαση στις κύριες συντάξεις, όπως καταβάλλονταν εξακολουθούν να καταβάλλονται. Στις επικουρικές έχουμε αλλαγή του ΑΚΑΓΕ, διότι αλλάξαμε τις επικουρικές συντάξεις».

«Η κουβέντα που γίνεται για 600 εκατ. επιστροφή σε ΑΚΑΓΕ για τις κύριες συντάξεις δεν ευσταθεί και δεν ευσταθεί διότι οι κύριες συντάξεις εξακολουθούν να καταβάλλονται όπως καταβάλλονταν. Μετά τον επανυπολογισμό θα δούμε το πώς θα διαμορφωθούν. Διατηρήθηκαν στο ύψος που ήταν, δεν τις πειράξαμε», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά στον απορρέοντα από την προσωπική διαφορά επικείμενο επανυπολογισμό στις κύριες συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε: «Σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουμε αύξηση των συντάξεων, σε άλλες θα έχουμε μείωση. Το ακριβές ποσό, στο οποίο θα καταλήξει η σύνταξη κάθε ασφαλισμένου, κάθε συνταξιούχου θα το έχουμε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και αυτό θα το ξέρουμε τον Γενάρη του 2019, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ό,τι λέει κανείς σήμερα, το λέει κατά προσέγγιση και κατά μία αντίληψη, που δεν επιβεβαιώνεται κατ' ανάγκη, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές αλλαγές στο σύστημα, δεν είναι εύκολο να τις δει κανείς». Πρόσθεσε, δε, πως ότι όταν επανυπολογιστούν και οι κύριες συντάξεις θα επαναπροσδιοριστεί και η παρακράτηση του ΑΚΑΓΕ από αυτές.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ