ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Δ. ΒΙΤΣΑΣ: ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ

Ανήσυχος λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών εμφανίστηκε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, προειδοποιώντας πως «θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα, τόσο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και τα συναρμόδια Υπουργεία».
«Έχω πλήρη επίγνωση γι’ αυτό», είπε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου.
Όπως εξήγησε, υπάρχει μια αύξηση των ροών το 2018, με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται τον ΑπρίλιοΣυγκεκριμένα, ενημέρωσε ότι οι νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και τον Έβρο έφτασαν τις 6.632, με τις περισσότερες από αυτές στα χερσαία σύνορα της χώρας.
Όπως επεσήμανε ο Υπουργός, ξεκινώντας από αυτή την παραδοχή, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τρία θέματα:
  1. Πώς κινητοποιείται η Ε.Ε. «δεδομένου ότι η κατάσταση δεν είναι ίδια με αυτή των προηγούμενων μηνών».
  2. Με ποιους τρόπους θα δημιουργηθούν δίαυλοι με την Τουρκία «ώστε να λάβει κι αυτή τα μέτρα της όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα»
  3. «Να μην αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σηκώνοντας τα χέρια ψηλά ή δρώντας με κατεπείγουσα λογική».
Πάντως, ο κ. Βίτσας ενημέρωσε ότι υπήρξε μείωση των ροών τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, ιδίως στα χερσαία σύνορα, κάτι το οποίο, όπως είπε, «παρακολουθούμε και με τη βοήθεια της Ε.Ε. προσπαθούμε να εκτιμήσουμε». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τόνισε ότι δεν αποτελεί λύση το να ανοίγουν καινούρια καμπ παντού.
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ - ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ