Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Σταδιακά, από χθες το βράδυ, αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια με τις εισφορές για τους 1,4 εκατ. μη μισθωτούς, ασφαλισμένους στο ταμείο. Μάλιστα, για τους περίπου 1,1 εκατ. από αυτούς, θα περιλαμβάνει εκτός από τις τρέχουσες εισφορές Μαρτίου 2018, και το αποτέλεσμα του συμψηφισμού για το 2017Από αυτούς, όσοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο άνω των 50 ευρώ, θα μπορούν να το εισπράξουν εφάπαξ στον τραπεζικό τους λογαριασμό εντός 2μήνου από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, ήτοι έως το τέλος Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, το πιστωτικό υπόλοιπο το οποίο εμφανίζεται στο ειδοποιητήριο αφού πρώτα έχει συμψηφιστεί με ενδεχόμενες οφειλές τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2018 , αντιμετωπίζεται ως εξής:
  • Ποσό των 50,01€ και άνω μπορεί να παραμείνει στον λογαριασμό του ασφαλισμένου, προκειμένου να συμψηφιστεί με ασφαλιστικές εισφορές επόμενων μηνών, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα έως 31.5.2018. Η αίτηση υποβάλλεται διαδικτυακά, μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΕΦΚΑ ή στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Μη Μισθωτών ΕΦΚΑ. Μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής της αίτησης, το εναπομείναν πιστωτικό υπόλοιπο θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων που δεν έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Για συμπλήρωση του Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ) έχει δημιουργηθεί Ηλεκτρονική Υπηρεσία.
  • Πιστωτικό υπόλοιπο έως 50,00€ δεν εισπράττεται αλλά θα συμψηφιστεί με επόμενη τρέχουσα εισφορά.
Αντίθετα, όσοι έχουν χρεωστικό υπόλοιπο, που σημαίνει ότι το 2017 πλήρωσαν λιγότερες εισφορές από αυτές που αντιστοιχούσαν στο εισόδημά τους, θα πληρώσουν το επιπλέον ποσό που τους αντιστοιχεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 31.5.2018, ενώ η τελευταία δόση πληρώνεται 28.9.2018.

Προσοχή: Οι δόσεις εκκαθάρισης για το 2017, σε περίπτωση χρεωστικού υπολοίπου, πρέπει να πληρώνονται στο ακριβές ύψος τους καθώς είναι ευθέως συνδεδεμένες με την ασφαλιστική ενημερότητα. Αντίθετα, για τις εισφορές του 2018 αρκεί η καταβολή του ελάχιστου ποσού, ανεξάρτητα από το ύψος του ειδοποιητηρίου, για να μη διαταραχθεί η ενημερότητα.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι πως η διαδικασία εκκαθάρισης δεν αφορά ασφαλισμένους που εργάζονται παράλληλα ως ελεύθεροι επαγγελματίες και ως μισθωτοί αλλά ούτε και τα «μπλοκάκια». Για αυτούς η εκκαθάριση θα γίνει αργότερα.
Όσο για τις τρέχουσες εισφορές 2018, αυτές θα αφορούν τον Μάρτιο και θα πρέπει να πληρωθούν από όλους έως τις 18/5/2018.

«The New Daily Mail» 
Newsroom με πληροφορίες από το euro2day.gr



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ