ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

«Τυχόν παράταση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών προσθέτει ένα ακόμα βάρος σε μια ήδη βεβαρημένη κατάσταση στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι εύκολο να γίνουν προβλέψεις ως προς το πότε θα απελευθερωθούν.

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Κουβέλης σημείωσε ακόμη ότι «με ευθύνη των τουρκικών αρχών, το θέμα έχει τεθεί σε μη συντεταγμένα πλαίσια. Δηλαδή, ένα σύνηθες για τα τεκταινόμενα στην παραμεθόριο περιοχή συμβάν, υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να λυθεί επιτόπου, έχει μετατραπεί σε αντικείμενο υπέρμετρης εκμετάλλευσης από την τουρκική πλευρά».
«Μάλιστα, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν έγκλειστοι χωρίς καν να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρξει άμεση διασύνδεση της κράτησης με τις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία. «Θέλω να πιστεύω, ότι οι τουρκικές αρχές, η τουρκική κυβέρνηση, θα σταθμίσουν τα πράγματα και θα συμβάλουν στο να λήξει αυτή η κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ των εννοιών ένταση, κλιμάκωση, θερμό επεισόδιο, πολεμικό επεισόδιο, πόλεμος και δεν πρέπει να χάνουμε το μέτρο.
«Έχουμε λοιπόν μια αντιπαράθεση στον αέρα και στη θάλασσα στο Αιγαίο εξαιτίας των τουρκικών παραβιάσεων και παραβάσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις η τουρκική προκλητικότητα, αγγίζει τα όρια  αυτού που αποκαλούμε κόκκινες γραμμές και μπορεί να εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο, δηλαδή αντιπαράθεση δύναμης, χωρίς βέβαια τη χρήση όπλων», σημείωσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη η τουρκική πλευρά δεν κάνει τυχαίες κινήσεις. «Είναι καθοριστικό για τις δικές μας κινήσεις και αντιδράσεις, να μελετάμε σε βάθος τη συμπεριφορά της γείτονος χώρας και να καθορίζουμε τη στάση μας αναλόγως, με ψυχραιμία και με αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως με αποτρεπτική λογική, που την τροφοδοτεί η ισχύς των ενόπλων μας δυνάμεων».

«Ο Τούρκος Πρόεδρος αυτό που επιδιώκει είναι οι ευρύτεροι πολιτικοί και γεωπολιτικοί του στόχοι και σε αυτό εντάσσει και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, απ’ όπου προσπαθεί να αποκομίσει οφέλη για άμεσα εσωτερική πολιτική κατανάλωση, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η αναθεωρητική του στρατηγική δεν πρόκειται να ευοδωθεί», συμπλήρωσε ο ΑΝΥΕΘΑ.
ΑΜΠΕ   

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ