LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΔΝΤ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΟΥΣ: ΒΙΑΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Τι ζητά από την Αθήνα
Το μήνυμα, που θέλησε να στείλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στους Ευρωπαίους εταίρους είναι σαφές: Μην καθυστερείτε άλλο τη συμφωνία για το χρέος. Αλλά και από την Αθήνα ζητά να επιταχύνει το βηματισμό της στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να επανεξετάσει το μίγμα πολιτικής. Μένει να φανεί εάν αυτή η παρότρυνση θα μεταφραστεί σε συγκεκριμένο αίτημα για επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου.

Στη σύντομη ανακοίνωση, που εξέδωσε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την «παραγωγική», όπως της χαρακτήρισε, συνάντησή της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, 
κατά την συνάντηση που είχε το Σάββατο το μεσημέρι, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου. «Είχα μια παραγωγική συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του. Συζητήσαμε για τη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης των συζητήσεων για το χρέος και την επιτάχυνση της εφαρμογής των πολιτικών του προγράμματος, καθώς και τα δύο είναι κρίσιμα για την τόνωση των οικονομικών προοπτικών αλλά και για την χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής του Ταμείου είχε τηρήσει αποστάσεις από τα «δραστικά», όπως τα χαρακτήρισε, μέτρα, που οδήγησαν στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, προτάσσοντας την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν είχε σχολιάσει με νόημα πως δεν φτάνει να πετυχαίνεις φορολογικούς στόχους, αλλά σημασία έχει και το πώς το κάνεις. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η συνεδρίαση της Επιτροπής Διοικητών του Ταμείου διεξήχθη σε θετικό κλίμα. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Παντοάν, επικεφαλής της ομάδας που εκπροσωπεί την Ιταλία, την Ελλάδα, την Αλβανία και την Μάλτα, αναφέρθεκη στον σταθερό ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, που όπως είπε οφείλεται στην αύξηση επενδύσεων και εξαγωγών το 2017. 

«Η ανάπτυξη συνοδεύτηκε από μείωση της ανεργίας και αύξηση της εμπιστοσύνης. Ταυτόχρονα, οι δημοσιονομικές επιδόσεις ήταν αξιοσημείωτα ισχυρές και υπερέβησαν τους στόχους που καθορίστηκαν στον προϋπολογισμό και στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός υπουργός και εκτίμησε ότι η Ελλάδα προωθεί ολοκληρωμένη στρατηγική για την επίτευξη μιας βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Όσον αφορά στα όσα έχει να κάνει η Αθήνα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ο κ. Πάντοαν σημείωσε πως άμεσος στόχος είναι το κλείσιμό της τέταρτης αξιολόγησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο με επιτυχία το πρόγραμμα.
ΑΜΠΕ 

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ