LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΣΕΝΤΕΝΟ: ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Με θετικές αναφορές για την αναπτυξιακή στρατηγική, ξεκάθαρα μηνύματα ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και επισημάνσεις για τη μετα-μνημονιακή «ενισχυμένη» εποπτεία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup στη Σόφια. Στόχος να ληφθούν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις στο Eurogroup του Ιουνίου.

«Τον Ιούνιο οι υπουργοί θα αποφασίσουν επί όλων των στοιχείων, που θα διευκολύνουν την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα» σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Mάριο Σεντένο, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενώ γνωστοποίησε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου

Παράλληλα τόνισε ότι η Αθήνα παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η ελληνική «ιδιοκτησία» της αναπτυξιακής στρατηγικής  είναι το κλειδί για τη μελλοντική ανάπτυξη. Επανέλαβε δε ότι  η Ελλάδα δεν θέλει να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή, ενώ επιβεβαίωσε ότι συζητήθηκε η πρόταση της Κομισιόν για τη μετα-μνημονιακή εποπτεία. Οι συζητήσεις αυτές, όπως είπε, θα συνεχιστούν, ενώ θα συμπεριλάβουν και την προοπτική ελάφρυνσης του χρέους στο τέλος του προγράμματος.
Ερωτηθείς για το «μαξιλάρι ρευστότητας» σημείωσε πως στόχος είναι να μπορεί να στηρίξει τις ανάγκες της Ελλάδας για 18 μήνες μετά την έξοδο.

Την ανάγκη να εξασφαλιστεί μία αξιόπιστη μετα-μνημονιακή εποπτεία υπογράμμισε από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ ΜοσκοβισίΟ κ. Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία τον Ιούνιο, εξέφρασε την ικανοποίηση για την αναπτυξιακή στρατηγική, ενώ υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να απαιτούν την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν ανησυχούν. 

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξει SLA ει δυνατόν στις 21 Μαΐου, που θα συνεδριάσει το Eurogroup. Λαμβάνουμε υπόψη ότι όλοι θεωρούν ότι γίνεται καλή πρόοδο, αλλά υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αναφορικά με το αναπτυξιακό σχέδιο, ο επίτροπος σημείωσε ότι άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις. Είναι σημαντικό οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες να συνεχιστούν και αυτή η στρατηγική που σχεδιάζεται από την Αθήνα πρέπει να υπάρχει. Θα χρειαστεί να διευκρινιστούν κάποια θέματα, αλλά είμαστε σε καλή τροχιά και οι υπουργοί πήραν θετική στάση για το θέμα.

Χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του προγράμματος «γύρισμα σελίδας», αλλά παράλληλα τόνισε ότι η εφαρμογή θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά το πρόγραμμα. Γι’ αυτό χρειάζεται μηχανισμός στήριξης της εφαρμογής αλλά και καθαρές δημοσιονομικές πολιτικές. Το πλαίσιο θα πρέπει να δημιουργηθεί, για να δώσει εμπιστοσύνη στις αγορές. Θα πρέπει να είμαι ξεκάθαρος: Αυτός ο μηχανισμός δεν πρέπει και δεν θα μοιάζει με πρόγραμμα ή επέκταση του προγράμματος. Δεν είναι στην ατζένταΣε ό,τι αφορά το χρέος, ο Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι δεν έγινε συζήτηση για το θέμα του χρέους γιατί χρειάζεται ακόμα δουλειά,, αλλά είναι θέμα που θα επανέλθουμε. 

Κερέ: Τα τρία μηνύματα της ΕΚΤ

Από την πλευρά του ο Μπερνουά Κερέ της ΕΚΤ έκανε λόγο για τρία μηνύματα από τη συζήτηση. Πρώτον, ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έγκαιρα. Σε ό,τι αφορά την ΕΚΤ, πρώτη προτεραιότητα είναι το πλαίσιο εξυγίανσης για τα στεγαστικά, που σχετίζεται με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Είδαμε καλή πρόοδο τελευταία αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα κάποια πράγματα».

Το δεύτερο μήνυμα για τη μεταμνημονιακή εποχή είναι ότι η απόφαση είναι καθαρά θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και έτσι το μήνυμα της ΕΚΤ είναι «το ισχυρότερο είναι το καλύτερο». Αν η χώρα δεν έχει επενδυτική βαθμίδα στη λήξη του προγράμματος στις 21 Αυγούστου, αυτό που τώρα είναι συζήτηση μεταξύ της «Ελλάδας και των θεσμών», θα είναι συζήτηση μεταξύ της «Ελλάδας και των αγορών». Γι’ αυτό είναι καλύτερο να είσαι ισχυρός. Κατά τον ίδιο, το αναπτυξιακό σχέδιο είναι ένα σημαντικό κομμάτι της άσκησης για το κτίσιμο της εμπιστοσύνης, όπως είναι και η συμφωνία για τη μεταμνημονιακή περίοδο, στην οποία θα είναι η ΕΚΤ παρούσα.

Το τρίτο μήνυμα του Μπ. Κερέ αφορούσε το χρέος. Έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξουν ισχυρά και αξιόπιστα μέτρα. «Όσο περισσότερο εμπροσθοβαρή μπορούν να είναι, όσο πιο αυτόματα μπορούν να είναι, με όσο λιγότερους όρους μπορούν να είναι, τόσο θα βοηθήσουν να χτιστεί η εμπιστοσύνη των αγορών».

Ρέγκλινγκ: Εντονες οι επόμενες εβδομάδες

Ο Κλ. Ρέγκλινγκ από την πλευρά του χαιρέτισε το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι έντονες για να κλείσουμε την αξιολόγηση, το θέμα του χρέους και τη μεταμνημονιακή κατάσταση. Η τελευταία δόση του ESM θα είναι σημαντική, για να χτιστεί το μαξιλάρι ρευστότητας.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ