ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Οι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης της Ε.Ε. θα είναι πιθανώς πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες οι οποίες έχουν βγει από προγράμματα στήριξης, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times«Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο», πρόσθεσε, μιλώντας στους FT. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η Αθήνα προετοιμάζει μία μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία θα καθορίζει τα μεταρρυθμιστικά σχέδια για την περίοδο μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Όπως είπε, τα σχέδια περιλαμβάνουν ενέργειες για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. «Αυτό είναι το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο και η ιδιοκτησία του είναι σημαντική για εμάς», επεσήμανε. Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν, είτε πρόκειται για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, είτε για τους θεσμούς».

Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επισημαίνεται ότι οι πιστωτές της χώρας αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο δίλημμα σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και το πόσο εκτεταμένη θα είναι αυτή. «Η Ευρωζώνη πλησιάζει σε μία σημαντική στιγμή» τονίζει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, σχετικά με το τέλος του ελληνικού προγράμματος, προσθέτοντας ότι «πρέπει τώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για το μέλλον και για τα μέτρα του χρέους».  Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η Γερμανία και οι σύμμαχοί της στη βόρεια Ευρώπη είναι πιο επιφυλακτικοί σε αυτό το μέτωπο. 

Στο επίκεντρο των σχεδίων των Ευρωπαίων βρίσκεται ένας «δυναμικός» μηχανισμός, ο οποίος θα συνδέει την ελάφρυνση των μέτρων με τις οικονομικές επιδόσεις της. Η λογική είναι απλή, εξηγούν οι FT. Σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς η Ελλάδα θα πληρώνει καλύτερα, εάν ανακάμπτει με υψηλότερους των προβλέψεων ρυθμούς, θα πληρώνει περισσότερα. Η Γαλλία, η Κομισιόν και το ΔΝΤ θέλουν ο μηχανισμός αυτός να είναι αυτόματος. Ωστόσο η Γερμανία θέλει οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να έχουν περισσότερο πολιτικό έλεγχο επί του μηχανισμού και απαιτεί ετήσιους οικονομικούς ελέγχους.

Μία άλλη διαφωνία αφορά το ποσό του χρέους που θα καλύψει η ελάφρυνση. Η Γερμανία θέλει ένα σχέδιο, που να αφορά ελάφρυνση μόνο για το χρέος ύψους 130 δισ. ευρώ από το δεύτερο πρόγραμμα, αλλά το ΔΝΤ εκτιμά ότι κάτι τέτοιο δεν θα διασφάλιζε σε καμία περίπτωση την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

Πηγές σχολίαζαν στους FT πως για να θεωρείται ρεαλιστική η προοπτική ενεργούς συμμετοχής του Ταμείου θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν συντομότερα ένας συμβιβασμός με τους Ευρωπαίους στο μέτωπο του χρέους και σίγουρα πριν από το τέλος Μαΐου.
ΑΜΠΕ 

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ