ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ - ΝΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Οι Έλληνες πέρασαν από ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα προσαρμογής την τελευταία οχταετία και κατάφεραν να βελτιώσουν αισθητά τα δημοσιονομικά τους αποτελέσματα, τόνισε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ από την Ουάσιγκτον, προσθέτοντας ότι την πρόοδο επιβραβεύουν και οι αγορές με την αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Έσπευσε, ωστόσο, να επισημάνει ότι μένουν ακόμη να γίνουν και άλλα.
Το Ταμείο λέει όχι σε πρόσθετες περικοπές, όπως είπε, αλλά ζητά περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Τόνισε δε πως ορισμένα από τα «δραστικά μέτρα, που ελήφθησαν δεν ήταν κατόπιν συμβουλής του Ταμείου».  
«Πιστεύουμε επίσης ότι οι περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί, αλλά υπάρχουν ακόμη βήματα, που πρέπει να γίνουν, η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη» είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πάντως ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα. 
Όσον αφορά στην προοπτική συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα σημείωσε πως «βλέπει φως στο τέλος του τούνελ», αλλά εάν αυτή τελικά αποφασιστεί, θα είναι με τους όρους του ΔΝΤ. «Θέλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα, αλλά θα κινηθούμε μέσα στο πλαίσιο της εντολής μας» ξεκαθάρισε σε ένα σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους από τους οποίους ζητά ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt εάν τελικά το ΔΝΤ πει το «ναι», η συμμετοχή του θα ανέλθει στα 1,6 δισ. ευρώ
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ