Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: NAVTEX ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΦΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

Με άκρως προκλητικό τρόπο αποφάσισε να "απαντήσει" στην Ε.Ε. η Τουρκία, καθώς δεσμεύει θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην ΚρήτηΜε δεύτερη Navtex η Άγκυρα δεσμεύει περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.

Πρόκειται για δύο νέες προκλητικές Νavtex, που αφορούν μάλιστα σε γερμανικό ερευνητικό πλοίο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις Navtex 0283/18 και 0288/18 που μεταδίδονται μέσω του σταθμού Αττάλειας και σύμφωνα με αυτές ζητείται ζώνη προστασίας του πλοίου R/V MARIA S. MERIAN για επιστημονικές έρευνες. Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες που η Τουρκία προκαλεί επικαλούμενη έρευνες με κρατικής ιδιοκτησίας της Γερμανίας ερευνητικό πλοίο, του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, στη συγκεκριμένη περίπτωση, με navtex που αφορούν περιοχές ευθύνης της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου σε αυτή την περίπτωση.
Το εν λόγω ερευνητικό, είχε διεξαγάγει επιστημονικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου κατά την περίοδο 2010-2011 με βάση την Λεμεσό και εγκρίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο κυριάρχησε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας αποτίμησε ως ιδιαίτερα θετικό το αυστηρό μήνυμα των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και την πλήρη υποστήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. Τέλος, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την ενεργοποίηση 4 υποπρογραμμάτων υλικοτεχνικής ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία «να μην δοκιμάσει τις αντοχές της Ευρώπης», έστειλε από το Λιτόχωρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Υπογράμμισε ότι προϋπόθεση φιλίας, καλής γειτονίας και ευρωπαϊκής προοπτικής είναι ο πλήρης σεβασμός του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου και προσέθεσε «Θέλω να τονίσω κάτι, που το τόνισε και η Ευρώπη. Όλοι μαζί. Η εποχή των εισβολών και των προκλήσεων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Στην ένταση που προκαλεί η Τουρκία αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κάνοντας λόγο για πολλαπλές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. «Η δήλωση της Ε.Ε. είναι πολύ σοβαρή και αυστηρή, είναι η ισχυρότερη που έχει γίνει ποτέ», τόνισε ο κ. Κοτζιάς, υπενθυμίζοντας πως η γείτονα έχει πολλά οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με την Ευρώπη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, προτάσσει πως χρειάζεται νηφάλια γεωστρατηγική ανάλυση, διπλωματική εγρήγορση αλλά και αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας. «Η στάση της Τουρκίας είναι προφανές ότι γεννά προβληματισμό και είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που θέσαμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την Παρασκευή» σημείωσε και προσέθεσε πως είναι σαφές ότι οι σύμμαχοι και οι εταίροι της χώρας, τόσο στην Ε.Ε. όσο και στο ΝΑΤΟ, αναγνωρίζουν τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας και, φυσικά, δρουν κι αυτοί στο βαθμό που τους αναλογεί ώστε να διασφαλίζονται η ηρεμία και η σταθερότητα στην απολύτως κομβική γεωπολιτικά περιοχή μας.







«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ