ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ

Για «αλαζονική συμπεριφορά» και «αμετροέπεια στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής» κατηγόρησε την κυβέρνηση η τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αύξηση της επιθετικότητας της Τουρκίας. Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα. Μετά την επίσκεψη Ερντογάν που μόνο επιτυχημένη δεν ήταν, παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης, έχουμε μια αυξημένη ένταση και μια αυξημένη παραβατικότητα σε ολόκληρο το Αιγαίο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Όπως υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη: «Αυτό που χρειάζεται σήμερα δεν είναι λεονταρισμοί, παλικαρισμοί και δηλώσεις, οι οποίες δεν ξέρω πώς μπορούν να εκληφθούν, αλλά μια σταθερότητα, μια αποφασιστικότητα και ταυτόχρονα νηφαλιότητα στις τοποθετήσεις τις δικές μας έναντι της Τουρκίας». Η βουλευτής της Ν.Δ. εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία της καθώς, όπως είπε, «αυτήν την στιγμή συμπίπτει η ιστορία του Αιγαίου με το πρόβλημα της Κύπρου». «Δεν είναι ''παιδική χαρά'' η άσκηση εξωτερικής πολιτικής και δεν πρέπει να γίνεται με τα μάτια στραμμένα στο εσωτερικό, στην ψηφοθηρική λογική» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το Σκοπιανό είπε ότι «δεν μπορεί να γίνει σαλαμοποίηση» και ότι «χρειάζεται λύση-πακέτο» στο ζήτημα της ονομασίας. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis σημείωσε πως «σκάνδαλο υπάρχει» και είναι παγκόσμιο. Κατηγόρησε ωστόσο την κυβέρνηση ότι επιχειρεί «να εμπλέξει τους πολιτικούς της αντιπάλους με μαρτυρίες, οι οποίες κατά γενική εκτίμηση θεωρούνται χωρίς απολύτως κανένα συγκεκριμένο στοιχείο». Εκτίμησε παράλληλα ότι η υπόθεση «θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον της κυβερνήσεως» αλλά «ταυτόχρονα η ουσία του προβλήματος δεν θα αντιμετωπιστεί, που είναι οι θεσμοί οι οποίοι χρειάζονται για να μην ξανασυμβεί τέτοιου είδους ''πάρτι'' από τα ''πιράνχας'' εις βάρος του ελληνικού λαού».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail»
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ