Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ

Λύση την ύστατη στιγμή δόθηκε για τους σεισμόπληκτους στην Λέσβο οι οποίοι καλούνταν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για τα γκρεμισμένα σπίτια τους αφού λήγει την Τρίτη η περίοδος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία είχε υπαχθεί το νησί αμέσως μετά το σεισμό της 12ης ΙουνίουΣτα τέλη του περασμένου Ιουλίου, λίγες μέρες μετά τον σεισμό και στην Κω, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, είχε ανακοινώσει την πρόθεση της κυβέρνησης να απαλλάξει τους σεισμόπληκτους της Λέσβου και της Κω για τα έτη 2017 και 2018 από τον ΕΝΦΙΑΩστόσο, οι ρυθμίσεις αυτές δεν πέρασαν μέσα στο σύστημα taxis και οι σεισμόπληκτοι συνειδητοποίησαν ότι την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να πληρώσουν τις τρεις πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ για τα γκρεμισμένα σπίτια.
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προέκυψαν το Υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι: «Με το άρθρο 13 του νόμου 4484/1.8.2017 προβλέπεται η απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα έτη 2017 και 2018 των κτισμάτων και του αναλογούντος οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται στις δηµοτικές ενότητες του Δήµου Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη νήσο Κω και έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζηµιές από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 και τον σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017», σημειώνοντας ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων «έχει την ευθύνη για την εφαρμογή του και οφείλει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη διευθέτηση του ζητήματος».
Τελικά, ο  διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ότι μέχρι την Τρίτη η ΑΑΔΕ εσόδων θα έχει εκδώσει την απόφαση σχετικά με το έντυπο που πρέπει να υποβάλουν και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ του 2017 και 2018 όσοι υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στη Λέσβο και στην Κω.
''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ