Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


Εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από την κυβέρνηση θα κλείσει η γ' αξιολόγηση του προγράμματος εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων του με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Κορέας. Όπως υπογράμμισε άλλωστε, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είμαστε καλύτερα από κάθε άλλη φορά.
Αναλυτικά ο διάλογος του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους:

Κύριε πρόεδρε πώς πάμε με την αξιολόγηση;
Όλα καλά, είμαστε καλύτερα από κάθε άλλη φορά

Ποτέ βλέπετε να κλείνουμε;
Μου αρκεί που είμαστε εντός στόχων.

Εξάλλου, αισιοδοξία εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη ότι έως το τέλος του μήνα θα εκταμιευθεί η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες. Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα σε τεχνικό επίπεδο με τα κλιμάκια των θεσμών, ενώ σε εξέλιξη είναι από τις 15:00 η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου με τους επικεφαλής των εκπροσώπων δανειστών. Αντικείμενο είναι η επισκόπηση/προοπτική στα δημοσιονομικά μεγέθη για τη διετία 2017- 2018. Θα ακολουθήσει στις 17:30 μια δεύτερη συνάντηση για τη διαχείριση των δημοσιονομικών. Ο κ. Χουλιαράκης θα μετάσχει και στη συνεδρίαση του Euro Working Group την προσεχή Πέμπτη.

Οι επικεφαλής των θεσμών θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι το τέλος της βδομάδας, ενώ αν όλα πάνε καλά θα επιστρέψουν στο τέλος Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου για το οριστικό κλείσιμο της αξιολόγησης. Οι θεσμοί θεωρούν ότι είναι εφικτός ο στόχος να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ σε κάθε περίπτωση θέλουν το θέμα να έχει τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο. Κι αυτό, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την προετοιμασία της τελευταίας αξιολόγησης, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, μαζί και η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει στις 20 Αυγούστου 2018.

Αλ. Τσίπρας: Μεγάλα περιθώρια συνεργασίας με Κορέα

Για μεγάλα περιθώρια συνεργασίας παρά τη μεγάλη απόσταση των δύο χωρών, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Δημοκρατίας της Κορέας Λι Νακ Γιον στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανέφερε έγινε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση σε σειρά κομβικών τομέων. «Μας φέρνει πιο κοντά και το γεγονός ότι μοιραζόμαστε και κοινές ανησυχίες για τη διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και τις διεθνείς προκλήσεις γενικότερα, αλλά και οι προκλήσεις που προκύπτουν από μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία», πρόσθεσε.

Ειδικότερα για τον οικονομικό τομέα ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι μπορεί να αποκτήσει σημαντική δυναμική. Ανέφερε ότι συζητήθηκε η προοπτική περισσότερες κορεατικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον στην Ελλάδα και οι προοπτικές αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς την Κορέα. «Είμαι σίγουρος ότι το σημερινό επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες κορεατικές εταιρείες, θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της διμερούς μας συνεργασίας» σημείωσε ο κ. ΤσίπραςΕυχαρίστησε τον ομόλογό του για τη στήριξη της χώρας του προς την Ελλάδα στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Κορέας αναφέρθηκε στις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα του από τη Βόρεια Κορέα και ευχαρίστησε την Ελλάδα που βρίσκεται στο πλευρό της Κορέας. Υποστήριξε ότι το 21% των παραγγελιών που έρχονται στη Ν. Κορέα προέρχονται από την Ελλάδα και είπε ότι επιθυμεί περισσότερες εξαγωγές αγροτοδιατροφικών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη Ν. Κορέα. Αναφέρθηκε και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Όπως τόνισε, η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόσει γρήγορα ένα τέτοιο σύστημα σε όλους τους τομείς.

Πρέπει να διευρύνουμε τις εμπορικές συναλλαγές μας, να μειώσουμε τις διαφορές στο εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ των χωρών μας, σημείωσε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας, ενώ, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη χώρα του, με αφορμή τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ν. Κορέα. «Όταν επιστρέψω στην πατρίδα μου θα μιλήσω σε όλους για αυτό το πνεύμα φιλοξενίας της Ελλάδας» τόνισε στις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ