ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΣΥΡΙΖΑ για e-mail αποδήμων: Έμμεση παραδοχή από ΥΠΕΣ για «παράνομη επεξεργασία». ***** ΤτΕ: Στα 2,4 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση το Α΄ τρίμηνο. ***** Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 4ο αίτημα πληρωμής 2,3 δισ. ευρώ για τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης. ***** Γάζα: «Άκαρπες» οι συνομιλίες Ισραήλ - Χαμάς για εκεχειρία και ομήρους.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

«Αξίζουμε πολύ καλύτερα, κάτι καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση» επισήμανε από την Πάτρα, όπου διεξάγεται το 2ο προσυνέδριο της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι «σήμερα είμαστε εδώ για να δώσουμε σε κάθε νέο ελπίδα και αισιοδοξία». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση στα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία, κάνοντας λόγο για περισσότερο αυτόνομα και δημιουργικά σχολεία«Θέλουμε αξιολόγηση παντού και για όλους» είπε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι η αξιολόγηση αυτή δεν θα είναι τιμωρητική και δεν θα έχει καμία σύνδεση με απολύσεις. «Ο μόνος τρόπος να φέρουμε πίσω τα λαμπρά ελληνικά μυαλά είναι οι νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ν.Δ. τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις. Χωρίς την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου» είπε, διευκρινίζοντας ότι «όταν η οικονομία θα αρχίσει πάλι να αναπτύσσεται θα αναζητεί εργαζόμενους με διαφορετικές δεξιότητες».

Οι εργασίες του προσυνεδρίου ξεκίνησαν με ομιλία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η ΝΔ θέλει να μιλήσει σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και θέλει κάθε συμπολίτης μας και περισσότερο οι νέοι, να δουν τον εαυτό τους μέσα στις θέσεις και στο πρόγραμμά μας». Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «τα πράγματα χειροτέρεψαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αφού μιλάμε πια για την γενιά των 360 ευρώ» και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση στην εκπαίδευση πάει από το κακό στο χειρότερο».

Ανέφερε ακόμη ότι «το όραμα της κυβέρνησης είναι η δεκαετία του ΄80». «Η κυβέρνηση έχει ρετρό αντίληψη, αφού εμπνέεται από τις ρυθμίσεις που έγιναν το 1982 και το 1983» σημείωσε.
Παρατήρησε στη συνέχεια ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν τετραπλασιαστεί οι ρυθμοί φυγής των νέων στο εξωτερικό», σημειώνοντας ότι «μόνο με τις επενδύσεις μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να επανέλθει η προοπτική». Σχετικά με τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «είναι ο βασικός μοχλός κοινωνικής κινητικότητας, ώστε το παιδί μια φτωχής οικογένειας, να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με το παιδί μια πλούσιας οικογένειας».
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, για θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους. Ειδικότερα 18.036 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και εξέφρασαν τη γνώμη τους σε θέματα οικονομίας, παιδείας, ασφάλειας, καταπολέμησης της ανεργίας κ.ά.

Με βάση τις απαντήσεις τους:
  • Θεωρούν την αναξιοκρατία και την ανεργία ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που βιώνουν οι νέοι λόγω του πολιτικού συστήματος.
  • Εστιάζουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω επενδύσεων και στην εκπαίδευση ως τις πολιτικές εκείνες που θα πρέπει να δώσει βαρύτητα μια Κυβέρνηση και όχι σε διορισμούς στο δημόσιο.
  • Αναδεικνύουν την ανάγκη της αξιολόγησης για την βελτίωση του δημόσιου σχολείου.
  • Αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να συνδεθεί επιτέλους η επαγγελματική εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.
  • Επισημαίνουν ως κύρια προβλήματα των Πανεπιστημίων την ανομία και τον χαμηλό βαθμό σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις.
  • Προτάσσουν την ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
  • Απαιτούν να καταπολεμηθεί άμεσα η εγκληματικότητα στους χώρους των Πανεπιστημίων.
  • Προσβλέπουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και στη μείωση της φορολογίας για να αναστραφεί η τάση φυγής των νέων στο εξωτερικό.
ΣΥΡΙΖΑ: Όνειρο θερινής νυκτός του Μητσοτάκη ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα Ν.Δ. στην Παιδεία

Ευτυχώς, για την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα, η απειλή ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Ν.Δ. στην Παιδεία θα παραμείνει άλλο ένα όνειρο θερινής νυκτός του κ. Μητσοτάκη, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑΌπως αναφέρει: «Η απαξίωση και η συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, η παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα των σχολείων και των πανεπιστημίων, η εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της Παιδείας, θα μείνουν στις σελίδες του προγράμματός του. Όσο για τα λογύδρια περί πάταξης της ανομίας, οι πρόσφατες υποθέσεις και τα σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στα οποία εμπλέκονται στελέχη του κόμματός του, μιλάνε από μόνα τους.
Οι αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας για στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης αποτελούν την καλύτερη απάντηση στον αμετανόητα νεοφιλελεύθερο κ. Μητσοτάκη».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ