ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Φαραντούρης: Δεν καταλαβαίνω πώς η επενδυτική βαθμίδα επηρεάζει την τσέπη των πολιτών - Νίκος Ρωμανός (Ν.Δ.): Πρώτο βραβείο λαϊκισμού για τον Ν. Φαραντούρη. ***** Χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά στη Ν.Δ., λέει η Θρασκιά - Αποδοκίμασε Κυριαζίδη ο Μαρκόπουλος. ***** Θεσσαλία: Έβρεξε σε λίγες ώρες όσο νερό πέφτει σε 3,5 μήνες - «Η προσπάθεια έως τώρα απέδωσε», λέει ο Κικίλιας. ***** Π. Μαρινάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με μετρήσιμα αποτελέσματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. ***** Χρ. Τριαντόπουλος: 260 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους κρατικής αρωγής από φυσικές καταστροφές τα τελευταία 3 χρόνια. ***** Ρέθυμνο: Άνδρας έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και σκοτώθηκε.

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Το σχέδιο της Ν.Δ. για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων παρουσίασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες με επτά Ευρωπαίους επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε χθες γεύμα εργασίας στις Βρυξέλλες με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γιούρκι Κατάινεν και άλλους έξι Ευρωπαίους επιτρόπους του ΕΛΚ στους οποίους παρουσίασε το σχέδιό του για την Ελλάδα του μέλλοντος.

«Μίλησα για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η πατρίδα μας», ανέφερε μετά το γεύμα ο κ. Μητσοτάκης και διευκρίνισε ότι όταν μιλάει για μεταρρυθμίσεις εννοεί πρωτίστως τις επενδύσεις που θα δημιουργήσουν «πολλές και καλύτερες δουλειές», «τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας» και «το πώς το Δημόσιο θα γίνει πιο αποτελεσματικό προς όφελος των πολιτών». Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι από τις συνομιλίες του με τον κ. Κατάινεν και τους άλλους επιτρόπους διαπιστώθηκε ότι το σχέδιο της Ν.Δ. συμπίπτει με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ν.Δ., οι επίτροποι του ΕΛΚ υποδέχθηκαν θερμά τον κ. Μητσοτάκη στο γεύμα εργασίας που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Έλληνα επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε στους συνομιλητές του την ελληνική ιδιοκτησία του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που έχει εκπονήσει. Τους κατέστησε, μάλιστα, σαφές ότι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Ν.Δ. δεν σημαίνουν ούτε απολύσεις, ούτε αυξήσεις φόρων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επίτροποι υποδέχτηκαν τον κ. Μητσοτάκη ως τον πολιτικό που θα κερδίσει τις εκλογές και αυτόν που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών χωρίς να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει.

Πέραν του αντιπροέδρου της Επιτροπής κ. Κατάινεν, που κατέχει το χαρτοφυλάκιο για την Εργασία, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν και οι εξής επίτροποι: ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος (επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων), ο Κύπριος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης (επίτροπος για ζητήματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων), ο Γερμανός Γκούντερ Έτινγκερ (επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων), ο Ιρλανδός Φιλ Χόγκαν (επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης), ο Πορτογάλος Κάρλος Μοέδας (επίτροπος Έρευνας, Επιστημών και Καινοτομίας) και η Βουλγάρα Μαρίγια Γκάμπριελ (επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών).

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Χθες συναντήθηκε, επίσης, με την επίτροπο Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς και με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις. Οι δύο άνδρες θα έχουν και νέα συνάντηση αύριο, εκτός του αρχικού προγράμματος.

Κριτική από τη ΔΗΣΥ

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη άσκησε, πάντως, σκληρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη για τις συναντήσεις του με τους επίτροπους του ΕΛΚ. «Δεν ξέρουμε πώς ταυτίζεται ο κ. Μητσοτάκης με τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκείνο που ξέρουμε είναι πώς ταυτίζεται με τις απόψεις των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Παύλος Χρηστίδης.
''Ναυτεμπορική''

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ