Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

«ΟΧΙ» ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ Ν. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟ

Δεν τίθεται θέμα συνεδρίασης των υποψηφίων για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην απαντητική της επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος πρότεινε σύσκεψη όλων των υποψηφίων. Εξηγώντας τη διαφωνία της, σημειώνει πως δεν αποτελούν όργανο καθώς, όπως λέει, πέρα από τα άλλα, δεν υπάρχουν υποψήφιοι από όλα τα κόμματα και τις κινήσεις που μετέχουν στο εγχείρημα.

Παράλληλα, επισημαίνει πως δεν είναι παραδεκτή η οποιαδήποτε ανακίνηση του θέματος της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, καθώς, όπως λέει, οι απαντήσεις και των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έχουν καταδείξει ότι μια τέτοια διαδικασία δεν παρέχει τα εχέγγυα του αδιάβλητου.
Επιπλέον, η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι δεν τεκμηριώνεται από πουθενά η ανάγκη αναβολής των εκλογών. Αντίθετα, θεωρεί ότι «πολιτικά η παράταση της εσωστρέφειας δημιουργεί κινδύνους». Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για τον νέο φορέα, αυτό που απαιτείται είναι η άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ενεργειών και πρωτοβουλιών και να διερευνηθούν οι πρόσφορες και αναγκαίες λύσεις.

Αντίθετα, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Ρ/Σ Alpha είχε πει πως η σύσκεψη των υποψηφίων για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, που ζήτησε ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, θα γίνει την Τρίτη. Είχε αναφέρει ακόμη πως το πιο πιθανό είναι οι εκλογές να γίνουν στις 3 και στις 10 ΔεκεμβρίουΠαράλληλα, είχε σημειώσει πως δύο υποψήφιοι φαίνεται να μην προτιμούν την ηλεκτρονική ψηφοφορία, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε όμως να κάνουμε εκλογές με βάση τις φοβίες του καθενός». 

Στη δική του επιστολή προς τον κ. Αλιβιζάτο, ο επικεφαλής του ''Ποταμιού'' και υποψήφιος για τον νέο φορέα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι σε γενικές γραμμές σύμφωνος με το σχέδιο του επικεφαλής της Επιτροπής για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε να οδηγηθούμε στις εκλογές για τον επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα. «Τις επιμέρους παρατηρήσεις μου θα τις εκθέσω στη συνάντηση της Τρίτης που θα γίνει υπό την προεδρία σας» σημειώνει και προσθέτει: «Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι υποψήφιοι θα συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην επιτυχία της συνάντησης. Το μείζον είναι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της προοδευτικής κοινωνίας για μια αδιάβλητη διαδικασία με κλασικές και ηλεκτρονικές κάλπες, όπως εξ αρχής είχε συμφωνηθεί. Πιστεύω ότι σε αυτό θα ομονοήσουμε, τελικά, και οι 10 υποψήφιοι».

Υπέρ της μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών στην Κεντροαριστέρα για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία και να ψηφίσουν όλοι τάχθηκε ο υποψήφιος για τον νέο φορέα Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο κανάλι Έψιλον: «Υπάρχει μία άλλη Ελλάδα εντός της Ελλάδας, των φίλων μας, της γενιάς μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Δεν έχουν φύγει πριν από 50 χρόνια. Τώρα έφυγαν, πριν από 5-6 χρόνια. Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, όσο γίνεται, αυτοί οι άνθρωποι να συμμετέχουν. Εγώ πιστεύω και στηρίζω τον κ. Αλιβιζάτο, άλλωστε είναι αυτός που προτείναμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως, τα θέματα της εκλογικής διαδικασίας πρέπει να τα λύσει η επιτροπή, οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να ασχολούνται πολύ μ’ αυτά. Ας μετατεθεί η ημερομηνία εκλογών για κάποιο διάστημα. Το θέμα είναι η πολιτικοποίηση της διαδικασίας».

Γ. Μανιάτης:  «Να αξιολογήσουμε τα νέα δεδομένα και τις τεχνικές λεπτομέρειες ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν» ζήτησε ο Γιάννης ΜανιάτηςΠρόσθεσε ότι η καθυστέρηση της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης είναι προφανώς δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με την αξιοπιστία του εγχειρήματος.
Εξέφρασε και πάλι την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο και την επιτροπή Αλιβιζάτου δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει στη συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη ή την ερχόμενη Πέμπτη. «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και τα εμπόδια των μηχανισμών θα ξεπερνιόνται απ' όπου κι αν προέρχονται», σημείωσε.

Ολόκληρη η επιστολή της Φ. Γεννηματά στον Ν. Αλιβιζάτο

«Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες το βράδυ, μου προκάλεσε έκπληξη η επιστολή σας, η οποία δυστυχώς πήρε δημοσιότητα. Η δημόσια συζήτηση γύρω από τα διαδικαστικά δεν βοηθάει στην ευόδωση του εγχειρήματος της δημιουργίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Η ορθή ανάγνωση των επιστολών των τριών μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας καθώς και οι μέχρι σήμερα συζητήσεις και αποφάσεις σας στην επιτροπή δεν οδηγούν στην τεκμηρίωση μερικών από των προτάσεων σας.

»Θέμα αναβολής των εκλογών έχει θέσει μόνο η Vodafone που η προσφορά της σε κάθε περίπτωση είναι απαγορευτική. Δεν τεκμηριώνεται από πουθενά η ανάγκη αναβολής των εκλογών. Αντίθετα, πολιτικά η παράταση της εσωστρέφειας δημιουργεί κινδύνους. Δεν επιτρέπει την αφοσίωση του συνόλου των δυνάμεων του χώρου στην αντιμετώπιση των καυτών προβλημάτων που βασανίζουν τη χώρα. Αυτό αναζητά και περιμένει από εμάς ο λαός μας και αυτό, ως πρώτο μέλημα, απαιτούν οι δυνάμεις που έχουν ήδη αγκαλιάσει το εγχείρημα.
Απαιτείται άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ενεργειών και πρωτοβουλιών και να διερευνηθούν οι πρόσφορες και αναγκαίες λύσεις. Αυτό είναι, άλλωστε, το αντικείμενο της Επιτροπής.

»Αναφέρεστε σε ορισμένες εταιρείες της πληροφορικής οι οποίες έχουν εμπειρία στο σχηματισμό και ανάπτυξη ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων. Ο κατάλογος, είμαι βέβαιη, είναι ενδεικτικός. Νομίζω ότι θα μπορείτε να συμπληρώσετε τον κατάλογο αυτό μετά από διαβούλευση με τα μέλη της Επιτροπής. Οι σχετικές επιστολές για την εκδήλωση ενδιαφέροντος πρέπει να αποσταλούν άμεσα. Έτσι, ώστε, μέχρι την Τρίτη να έχει καταλήξει η Επιτροπή εν ολομελεία σε λύσεις που θα αποτρέπουν ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο από τις συνεχείς παρατάσεις και επιπλοκές.

»Επαναφέρετε το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Οι απαντήσεις και των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έχουν καταδείξει ότι μια τέτοια διαδικασία δεν παρέχει τα εχέγγυα του αδιάβλητου. Ως εκ τούτου δεν είναι παραδεκτή η οποιαδήποτε ανακίνηση του θέματος αυτού. Φυσικά και έχετε τη δυνατότητα να προχωρήσετε σε διαβουλεύσεις για όλα τα τεχνικά ζητήματα, όσα ανακύπτουν, με τον κάθε ένα από τους υποψηφίους. Αρμόδια να πάρει τις απαιτούμενες αποφάσεις για τα διαδικαστικά είναι η επιτροπή υπό την προεδρία σας , όπως πρότεινα και απεδέχθη το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και όσοι συμμετέχουν στο εγχείρημα. Δεν τίθεται θέμα όμως συνεδρίασης των υποψηφίων, δεν αποτελούν όργανο καθώς πέρα από τα άλλα, δεν υπάρχουν υποψήφιοι από όλα τα κόμματα και τις κινήσεις που μετέχουν στο εγχείρημα. Το εγχείρημα του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς ξεκίνησε με την δική μου πρωτοβουλία και πρόταση ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Γι αυτό και αισθάνομαι και έχω ιδιαίτερη ευθύνη για την επιτυχία του. Σε αυτή την προσπάθεια εσείς και η επιτροπή σας είστε πολύτιμος αρωγός».
Με εκτίμηση
Φώφη Γεννηματά

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ