ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ώρα μηδέν για τις φορολογικές δηλώσεις 2024 και την υποβολή τους στο taxisnet. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης. ***** 23 Απριλίου 2010: Ο Γιώργος Παπανδρέου βάζει την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελόριζο. ***** Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα με drones στην Οδησσό - 7 τραυματίες.

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΥΠΕΞ: ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΦΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ FT ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ

Ανυπόστατο χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευμα των Financial Times υπογεγραμμένο από την Κέριν Χόουπ, το οποίο αφορά τη δικαστική διαμάχη του υπουργού Νίκου Κοτζιά με το περιοδικό Athens Review Of Books, σημειώνοντας ότι η βρετανική εφημερίδα «αναπαράγει πρωτοφανή ψέματα, προκειμένου να σπιλωθεί η ελληνική κυβέρνηση».

Το υπουργείο χαρακτηρίζει «αναληθή» την ιστορία που περιγράφεται στο άρθρο, σημειώνοντας ότι στόχος είναι «η συκοφάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά».
Τονίζει παράλληλα ότι η βρετανική εφημερίδα και η δημοσιογράφος, μολονότι έλαβε στις 30 Ιουλίου σχετική επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Κοτζιά, Ιωάννη Μαντζουράνη, επέλεξαν να την αγνοήσουν και να αναφέρουν ότι δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από πλευράς του υπουργού. «Αυτό ξεπερνά κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας», σημειώνει το ΥΠΕΞ.

Συμπληρώνει δε ότι στο δημοσίευμα «γίνεται επίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του κινδύνου που διατρέχει αυτή από την κυβέρνηση, όταν η συντάκτρια, εξυπηρετώντας προφανώς άλλες σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα, υιοθετεί όλα τα "επιχειρήματα" των αντιπάλων της κυβέρνησης ως αυταπόδεικτα, τη στιγμή που αυτά κατέπεσαν παταγωδώς στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων. Περιφρονεί δε τις αποφάσεις τις ελληνικής Δικαιοσύνης επειδή δεν της αρέσουν και απευθύνει πολιτικούς χαρακτηρισμούς και ψεύδη κατά του κ. Νίκου Κοτζιά, υιοθετώντας ακροδεξιά φρασεολογία», καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών.


Σημειώνεται ότι, για φόβους γύρω από το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα κάνουν λόγο, σε άρθρο - ρεπορτάζ τους, οι Financial Times, με αφορμή την δικαστική νίκη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά έναντι του περιοδικού Athens Review Of Books στον Άρειο Πάγο, με βάση την οποία ο υπουργός πάγωσε στη συνέχεια τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εκδοτών της ARBΟ κ. Κοτζιάς είχε υποβάλει μήνυση κατά του περιοδικού, λόγω της δημοσίευσης επιστολής αναγνώστη, στην οποία ο νυν υπουργός χαρακτηριζόταν «γκαουλάιτερ του σταλινισμού», λόγω γραπτών του την εποχή που ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Σύμφωνα με τους FT, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης εκφράζονται ανησυχίες για τον τρόπο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, με αφορμή και τις δικαστικές διώξεις κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα ΓεωργίουΌπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, ο Άρειος Πάγος καταδίκασε αμετάκλητα, επικυρώνοντας απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, τους εκδότες της ARB Μανώλη Βασιλάκη και Μαρία Βασιλάκη σε αποζημίωση του κ. Κοτζιά της τάξης των 22.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια, με αίτηση του υπουργού Εξωτερικών, πάγωσαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.
Οι εκδότες της Athens Review of Books έχουν δηλώσει ότι θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε πρόσφατες ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στις οποίες επικρίνεται η κυβέρνηση για απόπειρες παρέμβασης και επηρεασμού της Δικαιοσύνης, ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος σημειώνει ότι «η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα μια ανοικτά αντικυβερνητική και αυτοαναφορική στάση». Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατηγορεί την Ένωση ότι «δεν καταλαβαίνει ότι η εμπιστοσύνη του κοινού στη Δικαιοσύνη έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ