ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ρεαλισμο ζητα ο Νιμιτς για το θεμα των σκοπιων«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, διότι αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, οπότε ο όρος ''Μακεδονία'' περιλαμβάνεται στο όνομα», δήλωσε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Νίμιτς σημείωσε ότι η πΓΔΜ αναγνωρίζεται από τις περισσότερες χώρες με ονομασίες που περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία», οπότε ο συγκεκριμένος όρος «είναι συνδεδεμένος με τη χώρα». Τόνισε επιπλέον ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει σήμερα τη γειτονική της χώρα με το όνομα πΓΔΜ.
Εν όψει των συνομιλιών για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της πΓΔΜ την Τετάρτη, προανήγγειλε εξάλλου την κατάθεση νέας πρότασης προς την Αθήνα και τα Σκόπια, κάνοντας λόγο για νέα συγκυρία. Διευκρίνισε ωστόσο ότι κάποιες ιδέες έχουν συζητηθεί για πολλά χρόνια και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει μαγική λύση, καθώς αν υπήρχε κάτι νέο θα το είχαμε ανακαλύψει εδώ και 25 χρόνια».


Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΣΞΗ ΣΤΟ FAST TRACK

Στην «τετράγωνη λογική» που αποτελείται από: επενδύσεις, εξαγωγές, καινοτομικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ψηφιακή εκπαίδευση και απορρόφηση ανέργων μέσω προγραμμάτων ενεργητικής απασχόλησης, βασίζεται το νέο παραγωγικό υπόδειγμα της χώρας υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ΕιδήσεωνΟ υπουργός παραθέτει τους 14 άξονες στους οποίους προωθεί παρεμβάσεις και βελτιώσεις προς όφελος της επιχειρηματικότητας και οι οποίοι είναι:

1. Ενεργοποίηση του Εξωδικαστικού Μηχανισμού ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων.
2. Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, του σχεδίου ανάπτυξης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, του φόρουμ βιομηχανίας, και των δράσεων σχετικά με το εμπόριο.
3. Προκήρυξη των υπόλοιπων καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου.
4. Αναμόρφωση του νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις.
5. Συγκρότηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
6. Ολοκλήρωση μέσω Περιφερειών της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021.
7. Ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
8. Δημιουργία Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας.
9. Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής μιας επιχείρησης.
10. Συμβολή λιανικού εμπορίου στην ανάδειξη εγχώριας παραγωγής και καινοτομίας.
11. Ενίσχυση διαφάνειας και καταπολέμηση αθέμιτων πρακτικών στις Β2Β συναλλαγές.
12. Βιωσιμότητα εμπορικής δραστηριότητας σε αστικές περιοχές.
13. Αντιμετώπιση ειδικότερων θεμάτων λιανικού εμπορίου σε νησιά.
14. Αναβάθμιση - ενίσχυση παρατηρητηρίου τιμών.

Γνωστοποιεί παράλληλα ότι θα ανακοινωθεί εντός του φθινοπώρου ο δεύτερος κύκλος υποβολής επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου για τα τέσσερα ήδη ενεργοποιημένα καθεστώτα (γενική επιχειρηματικότητα, νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ, ενίσχυση μηχανολογικού εξοπλισμού, επενδύσεις μείζονος μεγέθους).

Ο κ. Παπαδημητρίου υπενθυμίζει ότι ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στον πρώτο κύκλο ενώ, όπως αναφέρει, εντός του έτους αναμένεται να ενεργοποιηθούν και τα άλλα τέσσερα καθεστώτα (Ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί - Ταμεία συμμετοχών, Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για ΜΜΕ, Ολοκληρωμένα χωρικά και κλαδικά σχέδια - αλυσίδες αξίας, Συνέργειες και δικτυώσεις). Το καθεστώς «Ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί - Ταμεία συμμετοχών» θα βγει πρώτο χρονολογικά εντός του φθινοπώρου και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα τρία καθεστώτα.

Στο μεταξύ, αναμένεται αν ανακοινωθούν άμεσα, νέα έργα ΣΔΙΤ, τόσο για νέα ανταποδοτικά έργα όσο και για νέα έργα κοινωνικών υποδομών με πληρωμές διαθεσιμότητας υψηλής προτεραιότητας για τις τοπικές κοινωνίες και το δημόσιο. Παράλληλα, ενεργοποιούνται και όλοι οι δυνατοί μηχανισμοί χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της ενεργής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) και στο πλαίσιο του EFSI, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και με IFC - Παγκόσμια Τράπεζα για τη συμπληρωματική χρηματοδότηση έργων ΣΔΙΤ.

Σε ό,τι αφορά τις μεγάλες επενδύσεις που τυγχάνουν ειδικού καθεστώτος ταχείας αδειοδότησης (fast track), όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδημητρίου, έως σήμερα έχουν ενταχθεί συνολικά 13 έργα, όμως οι προβλεπόμενες διαδικασίες υλοποιούνται κανονικά για δέκα από αυτά, συνολικού προϋπολογισμού 2,65 δισ. ευρώ. Οι υπόλοιπες τρεις επενδύσεις βρίσκονται σε διαδικασία απένταξης για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, ενώ προχθές προτάθηκαν στη Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων προς ένταξη άλλες 4 επενδύσεις από τις οποίες εγκρίθηκε μόνο η μία, ενώ για τις άλλες ζητήθηκαν περαιτέρω στοιχεία και τεκμηρίωση. Η επένδυση αυτή αφορά τουριστικά έργα (ξενοδοχεία, κατοικίες, μαρίνα και καταστήματα) ύψους 408,5 εκατ με 763 νέες θέσεις εργασίας. «Τέλος, υπάρχουν άλλες 4 επενδύσεις που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ένταξη στο fast track» καταλήγει ο υπουργός.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ