ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΤΟ EUROGROUP ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί, εξέφρασε την ανησυχία της Ε.Ε. για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Γεωργίου.
Όπως ανέφερε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, η υπόθεση του Α. Γεωργίου θα εξεταστεί από τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Eurogroup. «Αυτό που έχει για εμάς την Επιτροπή, σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να προστατεύεται με βάση το νόμο και παράλληλα οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να προστατεύονται με βάση το νόμο. Γι' αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ανοικτή για προσφυγή και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν έχει κλείσει.
Την ίδια στιγμή ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου δήλωσε στους Financial Times ότι καταδικάστηκε γιατί ακολούθησε την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας που απαιτεί το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, τονίζοντας πως θα έκανε και πάλι το ίδιο. «Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα αυτή την αρχή και σήμερα, χωρίς δισταγμό και αυτό θα έπρεπε να κάνει κάθε επικεφαλής στατιστικής υπηρεσίας» σημείωσε ο κ. Γεωργίου.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ