LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ C4I ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Να καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Στέλιος ΚωσταρέλλοςΗ προμήθεια του συστήματος είχε γίνει εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ήταν ένα έργο που είχε ανατεθεί στην κοινοπραξία SAICTEAM, με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens.
Αρχικά, ο εισαγγελικός λειτουργός είχε προτείνει την απαλλαγή του κ. Χριστοφοράκου από τα αδικήματα της απάτης και της δωροδοκίας, καθώς είχε κρίνει ότι ο κατηγορούμενος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά ότι, πάντα σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα εκατομμύρια που δόθηκαν για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η γερμανική εταιρεία ήταν δωρεά προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Κωσταρέλλος μετέβαλε την αρχική πρότασή του μετά την παρέμβαση του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο είχε διαφωνήσει ευθέως με την άποψή του. Στη νέα πρότασή του ο εισαγγελέας εκτιμά ότι προκύπτουν ενδείξεις ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μαζί με τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.
Παράλληλα ο εισαγγελέας ζητεί να μη δικαστεί ο Χριστοφοράκος αλλά και το πρώην στέλεχος της εταιρείας Διονύσης Δενδρινός για απάτη, εγκληματική οργάνωση και ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Γι' αυτό ζητεί να καταργηθούν τα δυο εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος του Χριστοφοράκου το 2009 για το αδίκημα της απάτης και να διατηρηθεί η ισχύς νέου εντάλματος σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ.
Ο εισαγγελέας Εφετών στην πρότασή του ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 18 άτομα για επιμέρους αδικήματα.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ