ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Αριστεία για εμάς είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να μορφωθούν» εξήγησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση για τις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία και τα δημοτικά σχολεία.
«Η Αριστερά πρωτίστως, είναι υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών σε όλους, ειδικά όταν μιλάμε για ένα κοινωνικό αγαθό, όπως η παιδεία» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Απαντώντας στα «πυρά» που δέχεται, μετά την απόφαση για ανάδειξη των σημαιοφόρων δια κλήρωσης, ο ίδιος επεσήμανε ότι «η ευγενής άμιλλα πρέπει να καλλιεργείται με όρους ενός ηθικού κώδικα αξιών και όχι με τους νόμους της αγοράς». «Δεν είναι δαρβινικό το σύστημα στα σχολεία μας. Και δεν πρέπει να είναι» έσπευσε να προσθέσει.
Και συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο: «Η εκπαίδευση αποσκοπεί στη μόρφωση όλων των πολιτών. Αυτή είναι η βασική μας αφετηριακή διαφορά με τη νεοφιλελεύθερη σημερινή Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη. Αριστεία για μας είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να μορφωθούν σε ένα σχολείο, το καθένα να πάρει ό,τι του ταιριάζει, και κυρίως, να μπορούν να αποκτήσουν την εμπειρία της χαρά της γνώσης».
Όσον αφορά τον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι είναι ο πρώτος νόμος, ο οποίος προχωράει σε διοικητικές ρυθμίσεις, ιδρύει νέους θεσμούς και καθιερώνει την εξωστρέφεια των ΑΕΙ.
Σχετικά με το λύκειο και τις εισαγωγικές εξετάσεις, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το αντιπαιδαγωγικό σύστημα των εισαγωγικών θα γίνει σύντομα παρελθόν». «Το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αν και αδιάβλητο, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που υπονομεύει την εκπαιδευτική και παιδαγωγική λειτουργία του Λυκείου ως αυτόνομη βαθμίδα εκπαίδευσης» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ