ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

ΣΦΟΔΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ - Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ένταση προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, δεν έχει υπηρετήσει στον στρατό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Παιδείας είχε κάνει χρήση του ευεργετικού διατάγματος 720/70 της δικτατορίας για να μην στρατευθεί ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο εξωτερικό για σπουδές. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο υπουργός απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία όταν πήρε την ελληνική ιθαγένεια και κάνοντας χρήση του νόμου την εξαγόρασε εν έτει 1971 πληρώνοντας 3.200 δραχμές!

Το δημοσίευμα έρχεται μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το προεδρικό διάταγμα βάσει του οποίου οι σημαιοφόροι στα δημοτικά σχολεία δεν θα επιλέγονται με κριτήριο τις βαθμολογίες, αλλά μετά από κλήρωση. Στην φορτισμένη συνεδρίαση της Βουλής ο υπουργός δήλωσε πως «Στρατό δεν πάνε μόνο οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι».

Ν.Δ.: Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα

Μετά την αποκάλυψη, η αξιωματική αντιπολίτευση με μια «σκληρή» ανακοίνωση επιτίθεται στον υπουργό κατηγορώντας τον για «υποκρισία» και «αλαζονεία». Ειδικότερα αναφέρει:

«Πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είπε ότι στον Στρατό πηγαίνουν όλοι και όχι μόνο οι άριστοι. Παρέλειψε να πει ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας. Προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα.
Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

Γαβρόγλου: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Ο Υπουργός Παιδείας, απαντώντας στη Ν.Δ., δήλωσε: «''Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη'' έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνον, την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα. Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια σταματάει την απορρύθμιση των ΑΕΙ καθιερώνοντας ακαδημαϊκούς κανόνες. Αυτήν την εβδομάδα δημοσιεύθηκε επίσης το πολυσέλιδο Προεδρικό Διάταγμα για τα Δημοτικά Σχολεία αντικαθιστώντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν εδώ και 20 χρόνια, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία τους».

Όπως σημειώνει ο κ. Γαβρόγλου: «Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού. Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της». Και η δήλωση του υπουργού Παιδείας, καταλήγει: «Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις, τα είπε όλα ο Δαπόντες».

Ν.Δ.: Αμετανόητος ο Γαβρόγλου

«Το χειρότερο για τον κ. Γαβρόγλου είναι πως παραμένει αμετανόητος» απαντά η Ν.Δ. στον υπουργό Παιδείας και προσθέτει: «Αντί να δώσει εξηγήσεις, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία. Για την ταμπακιέρα, όμως, ούτε λέξη. Σημάδι ενοχής».

 «Το Ποτάμι»: «Ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ιδεολόγος αριστερός, αλλά με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα. Άλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του Ποταμιού σημερινό δημοσίευμα για τον υπουργό Παιδείας.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ