ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ρεαλισμο ζητα ο Νιμιτς για το θεμα των σκοπιων«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, διότι αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, οπότε ο όρος ''Μακεδονία'' περιλαμβάνεται στο όνομα», δήλωσε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Νίμιτς σημείωσε ότι η πΓΔΜ αναγνωρίζεται από τις περισσότερες χώρες με ονομασίες που περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία», οπότε ο συγκεκριμένος όρος «είναι συνδεδεμένος με τη χώρα». Τόνισε επιπλέον ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει σήμερα τη γειτονική της χώρα με το όνομα πΓΔΜ.
Εν όψει των συνομιλιών για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της πΓΔΜ την Τετάρτη, προανήγγειλε εξάλλου την κατάθεση νέας πρότασης προς την Αθήνα και τα Σκόπια, κάνοντας λόγο για νέα συγκυρία. Διευκρίνισε ωστόσο ότι κάποιες ιδέες έχουν συζητηθεί για πολλά χρόνια και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει μαγική λύση, καθώς αν υπήρχε κάτι νέο θα το είχαμε ανακαλύψει εδώ και 25 χρόνια».


Σήμερα η κηδεία του Τζίμη Πανούση: Στις 14:00 θα τελεστεί η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Μάκρης.

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την κάλυψη των ποσών που θα πρέπει να ανακτήσει η ΔΕΗ για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) των ετών 2012-2015. Αυτό θα αναφέρει στην εισήγησή της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), προτείνοντας στην πολιτεία να καλύψει εκείνη σε πρώτη φάση το σχετικό ποσό από πηγές δημοσίων εσόδων.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Νίκος Μπουλαξής, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως η Αρχή θα εισηγηθεί να μη μετακυλιστεί η πρόσθετη επιβάρυνση στους καταναλωτές. Αντίθετα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «να αξιοποιηθούν και άλλες πηγές χρηματοδότησης, όπως είναι η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου που καίγεται στα νησιά και η αξιοποίηση των μειώσεων του κόστους παραγωγής μελλοντικά λόγω των διασυνδέσεων των νησιών».

Οι ΥΚΩ περιλαμβάνονται σε όλους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού και είναι ίδιες ανεξαρτήτως παρόχου. Στη συντριπτική τους πλειονότητα αφορούν τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, όπου οι μονάδες χρησιμοποιούν καύσιμο μαζούτ, το οποίο είναι ακριβότερο από το ενεργειακό μίγμα στο διασυνδεδεμένο σύστημα, δηλαδή, λιγνίτης, φυσικό αέριο, υδροηλεκτρικά. Σε αυτό το πλαίσιο, το ποσό που θα πρέπει να ανακτήσει η ΔΕΗ για τα έτη 2012-2015 προέκυψε από το γεγονός ότι, για τη συγκεκριμένη περίοδο, η χρέωση και επομένως τα αντίστοιχα έσοδα από τους λογαριασμούς, υπολογιζόταν με μία μεθοδολογία που δεν κάλυπτε τα πραγματικά έξοδα για την ηλεκτροδότηση των νησιών.

Εκτός από τον τρόπο ανάκτησης, η ΡΑΕ είχε αναλάβει να επαναπροσδιορίσει το σχετικό ποσό. Μάλιστα, ο έλεγχος περιλαμβανόταν στα 113 προαπαιτούμενα που καλείται να κάνει πράξη η κυβέρνηση, με βάση την έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή υπολόγισε τα ανακτήσιμα για τη ΔΕΗ στα 360 εκατ. ευρώ, με το συγκεκριμένο νούμερο να είναι αρκετά χαμηλότερο από τα 735,09 εκατομμύρια που εκτιμά ότι θα πρέπει να λάβει η δημόσια επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της ίδιας εισήγησης της ΡΑΕ περιλαμβάνεται επίσης η αναμόρφωση του τρόπου χρέωσης, ώστε να μην εκτινάσσεται η αντίστοιχη επιβάρυνση με την αύξηση της κατανάλωσης και τη μετάβαση σε ανώτερη κλίμακα. Με βάση το ισχύον καθεστώς, όταν κάποιος καταναλωτής ξεπεράσει κάποια από τις κλίμακες χρέωσης, όπως π.χ. 1.600 κιλοβατώρες, τότε δεν επιβαρύνεται με τη μεγαλύτερη χρέωση μόνο για τις κιλοβατώρες που ξεπερνούν αυτό το όριο, αλλά για το σύνολο της κατανάλωσής του. Η νέα πρόταση της ΡΑΕ είναι η μεγαλύτερη χρέωση να μην καλύπτει το σύνολο της κατανάλωσης, κάτι που εξάλλου ο πρόεδρος της Αρχής είχε χαρακτηρίσει «στρεβλό» τρόπο υπολογισμού, μιλώντας πριν από μήνες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αντίθετα, όπως δήλωσε τώρα στην ΕΡΤ, με τον καινούργιο τρόπο υπολογισμού θα έχουν σημαντική ελάφρυνση της τάξης ακόμη και του 30% οι καταναλωτές που έχουν καταναλώσεις τετραμήνου από 1.600 μέχρι και 3.500-4.000 κιλοβατώρες.

Η εισήγηση θα περιλαμβάνει όμως και σημαντικές αλλαγές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), ώστε να προστατεύονται οι πραγματικά ευάλωτες κατηγορίες καταναλωτών. Έτσι, προτείνει αυστηροποίηση των κριτηρίων ένταξης, καθώς στα εισοδηματικά κριτήρια που ήδη ισχύουν θα προστεθούν και η ακίνητη περιουσία, όπως και οι τραπεζικές καταθέσεις. Την ίδια στιγμή, θα συστήσει στο ΥΠΕΝ να καθιερώσει τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων του ΚΟΤ, οι οποίες θα έχουν έκπτωση 20%, 40%, 60% και 80% επί του κανονικού τιμολογίου ρεύματος. Στην κατηγορία με έκπτωση 80% θα εντάσσονται οι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.    

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ