ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αλ. Τσιπρας: Ψυχραιμια, αλλα και αυστηροτητα απεναντι στην Τουρκια

Αλ. Τσιπρας: Ψυχραιμια, αλλα και αυστηροτητα απεναντι στην Τουρκια
Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να διατηρήσει την μέχρι τώρα ψύχραιμη στάση της απέναντι στις εξελίξεις στην Τουρκία και ταυτόχρονα να στείλει αυστηρά, αλλά στοχευμένα μηνύματα προς την Άγκυρα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του στο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο συζητήθηκαν οι ευρωτουρκικές σχέσεις.
Στη συζήτηση και στις τοποθετήσεις των Ευρωπαίων ηγετών υπήρξε κοινός τόπος ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και ειδικότερα από τις δημοκρατικές αξίες και το κράτος δικαίου, ενώ διατυπώθηκε επίσης ανησυχία για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της, καθώς και για το ρόλο της στην περιοχή.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην τοποθέτηση του τόνισε ότι «τα ζητήματα που αφορούν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Τουρκία δεν είναι για την Ελλάδα μόνο θέματα αρχής, αλλά δυνητικά επηρεάζουν την άμυνα, την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη της χώρας μας». Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα έχει αυξημένο ενδιαφέρον για αυτά τα ζητήματα.
Παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στην παραβατική αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, επισημαίνοντας ότι αυτή η δραστηριότητα της, σε συνδυασμό και με τη στάση της απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, πρέπει να αποτελέσουν κρίσιμα ζητήματα στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση με κορμό την Νέα Δημοκρατία» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι «όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι ζημιά για τον τόπο».
Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης: «Ως αποτέλεσμα του λαϊκισμού και του ερασιτεχνισμού της κυβέρνησης, ελήφθησαν μέτρα που δεν ήταν ούτε αυτονόητα, ούτε νομοτελειακά, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κατορθώσει να γυρίσει την χώρα ούτε καν εκεί που ήταν το 2014».

Ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει ότι η Ν.Δ. πρέπει να επικεντρωθεί, πρώτον στο να καταδείξει ότι εκ του αποτελέσματος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τους φτωχούς φτωχότερους, δεύτερον στο να προβάλλει ακόμα περισσότερο τις θέσεις της και τρίτον στο να προχωρήσει σε ανανέωση προσώπων με το να περιλάβει στα ψηφοδέλτιά της ανθρώπους νέους σε ηλικία και σε ιδέες. Σημειώνει παράλληλα ότι η Ν.Δ. στοχεύει στην αυτοδυναμία, αλλά θα απευθυνθεί, όπως λέει, και σε άλλα κόμματα που «πιστεύουν στην ανάγκη να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει ότι το κόμμα επιχειρεί να καταρτίσει σοβαρό, ρεαλιστικό και υπεύθυνο πρόγραμμα, όπου «δεν θέλουμε να τάξουμε γεφύρια και ποτάμια». Όπως ανέφερε, η παρουσίαση των θέσεων για την οικονομία θα γίνει στην ΔΕΘ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με βασικό στόχο «πώς θα μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας και πώς θα γίνουν νέες ιδιωτικές επενδύσεις που είναι προϋπόθεση για να δημιουργηθούν καινούργιες δουλειές». Ερωτηθείς αν αυτό θα είναι το κεντρικό μήνυμα της Ν.Δ. στη ΔΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης απαντά ότι αυτό θα το αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης που έχει και την τελική ευθύνη. Επισημαίνει πάντως ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πολύ που μπορεί να επιτύχει η χώρα είναι η παραμονή στο ευρώ ως χώρα δεύτερης κατηγορίας «σε έναν θάλαμο υγιειονομικής απομόνωσης», ενώ όπως αναφέρει: «Μόνο με ένα κόμμα που πιστεύει στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, στην ελεύθερη οικονομία και στην ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να μπει μπροστά η οικονομία».

Υποστηρίζει ακόμη ότι: «Η συγκολλητική ουσία αυτής της κυβέρνησης είναι η βουλιμία για εξουσία, το οποίο όμως μπορεί να βγει σε βάρος τους διότι όσο παραπάνω μένουν, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν με βαρύτερη ήττα, καθώς αυτό που τους αντιπολιτεύεται είναι η ίδια η πραγματικότητα, με τις μειωμένες συντάξεις, το μειωμένο αφορολόγητο, τις περικοπές του ΕΚΑΣ και τον αυξημένο ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης». Αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύουν και μετά το 2019 και το πώς θα τα χειριστεί η Ν.Δ., απαντά ότι: «Η Ν.Δ. σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας, αλλά οι συμφωνίες δεν είναι γραμμένες σε πέτρα. Μπορούν να γίνουν καλύτερες ή χειρότερες ανάλογα με το πως κυβερνάει μια κυβέρνηση».

Ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι η Ν.Δ. επιμένει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Γ. Βαρουφάκη, «όχι για λόγους ιστορικούς ή περιέργειας, αλλά γιατί όσα έγιναν στο πρώτο επτάμηνο του 2015 έχουν αντανάκλαση στο σήμερα και στο αύριο», ενώ επιρρίπτει ευθύνες για την πορεία της οικονομίας, τόσο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όσο και στον Πρωθυπουργό. Εκφράζει επιπλέον την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται την πρόταση της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής γιατί φοβάται.

Σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη σημειώνει ότι «σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κρίνεται με νομικά επιχειρήματα» όχι με «κραυγές και βρυχηθμούς» και κατηγορεί τα κυβερνητικά στελέχη ότι «ακολουθούν πρακτικές που είναι οι χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών». Χαρακτηρίζει παράλληλα το νομοσχέδιο Γαβρόγλου ως «κλασικό παράδειγμα με το οποίο φαίνεται πως αυτοί που διεκδικούν το μονοπώλιο της προόδου είναι εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες περασμένων δεκαετιών». Αναφορικά με την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο της Βουλής δηλώνει ότι και το ίδιο το γεγονός και η ατιμωρησία «κυρίως δείχνουν ότι δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις αρχές και τους κανόνες από τους οποίους διέπονται οι σύγχρονες δυτικές δημοκρατίες».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ