LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

Ξεκινούν μπαράζ κατασχέσεων - 
Στο στόχαστρο 951.114 φορολογούμενοι!
Συνολικά 900 εκατ ευρώ αυξάνονται κάθε μήνα τα απλήρωτα χρέη στην εφορία, καθώς οι πολίτες αδυνατούν σε μεγάλο ποσοστό να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται και τα κατασχετήρια από την ΑΑΔΕ! Συγκεκριμένα, μόνο τον Ιούνιο εκδόθηκαν άλλα 20.000 κατασχετήρια καταθέσεων και ενοικίων, καθώς μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί 5,5 δισ. ευρώ νέα χρέη!
Τα νεώτερα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ για τις εισπράξεις του μηνός Ιουνίου δείχνουν ότι, πριν καν εκπνεύσουν οι διορίες πληρωμής των φόρων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, που πέφτουν όλες μαζεμένες στο β’ εξάμηνο του έτους:
  • Από τις αρχές του 2017 μέχρι το τέλος Ιουνίου δημιουργήθηκαν  «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο, ύψους 5,475 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 727 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 4,748 δισ. ευρώ έως τον Μάιο.
  • Τα αμιγώς φορολογικά χρέη (απλήρωτοι φόροι του 2017) αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 692 εκατ. ευρώ, σε 4,282 δισ. ευρώ από 3,590 δισ. ευρώ τον Μάιο.
  • Τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη, από ανείσπρακτους φόρους προ του 2017, ανήλθαν στα 90,168 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούλιο η κατάσταση εκτιμάται πως επιδεινώθηκε, δεδομένου ότι τρεις στους δέκα φορολογούμενους δεν πλήρωσαν ούτε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, αφήνοντας απλήρωτους φόρους εισοδήματος, ύψους 671 εκατ. ευρώΌλα αυτά συμβαίνουν, παρά το πογκρόμ «κατασχέσεων» από πλευράς της εφορίας. Συνολικά, τον Ιούνιο καταγράφηκαν 3.805.423 οφειλέτες, εκ των οποίων οι 1.608.263 βρίσκονται ήδη στον προθάλαμο των κατασχέσεων. Από αυτούς, το ποσοστό των φορολογουμένων στους οποίους επιβλήθηκαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αυξήθηκε σε 59,14%, δηλαδή η απειλή έγινε πράξη σε πάνω από έναν στους δύο οφειλέτες και συνολικά σε 951.114 φυσικά και νομικά πρόσωπα, ήτοι το 59% των οφειλετών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι άλλοι περίπου 700.000 φορολογούμενοι βρίσκονται στη λίστα αναμονής.
''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ