ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους
Έντονη συζήτηση είχαν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πριν από την έναρξη του Eurogroup, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ντράγκι θεωρεί κομβική την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρξε «θερμή» συζήτηση Τσακαλώτου-Ντράγκι εντός της αίθουσας, ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο είπε ότι ενίοτε γίνονται και δυναμικές συζητήσεις, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο.
Για την ουσία του ζητήματος, ανέφερε ότι μετά την έναρξη εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνει μια αξιολόγηση για να διαπιστωθεί στην πράξη αν λειτουργεί το νέο σύστημα σε όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Για το ίδιο θέμα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στο τι έγινε στη συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι δίνεται έμφαση σε ένα μόλις πράγμα, ενώ η ουσία είναι ότι έγιναν πολλά στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Σε υψηλούς τόνους συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα ΥγείαςΟ εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έφτιαξε ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «οι αλλαγές, οι τομές, η μεταρρύθμιση που κάνουμε τώρα, 34 χρόνια μετά την ψήφιση του ιδρυτικού νόμου, είναι εξαιρετικά επίκαιρες και επιτακτικές για το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο βρίσκονταν επί πάρα πολλά χρόνια σε συνθήκες ανυποληψίας».

«Οι παρεμβάσεις εδράζονται στις αξίες μας, στην πεποίθησή μας ότι η υγεία αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, βασικό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα προς πώληση με τους κανόνες της αγοράς» σημείωσε και ρώτησε αν αμφιβάλλει κανείς ότι «ο Γιώργος Γεννηματάς θα ενέκρινε και θα ψήφιζε τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την οργάνωση αυτοτελών τμημάτων επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία». Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι με τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου επιτυγχάνεται μια στρατηγική αναμόρφωση του συστήματος υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ταυτόχρονα η στήριξη και αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Ωστόσο, ο εισηγητής της Ν.Δ. Ιάσωνας Φωτήλας είπε ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για τη Ν.Δ. «βρίσκεται στο επίκεντρο της απαιτούμενης μεταρρύθμισης που πρέπει να γίνει στον πολύπαθο χώρο της υγείας», τονίζοντας ότι «δημόσια υγεία δεν είναι κρατική υγεία σώνει και καλά». Όπως είπε: «Δημόσια υγεία είναι η υγεία που παρέχεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες και για την οποία επιβαρύνεται το κράτος». «Το ποιος θα την παρέχει δεν έχει καμία σημασία. Μην σας πω ότι αν ένα έξυπνο κράτος ψάξει και βρει την καλύτερη υπηρεσία στην καλύτερη τιμή και αυτή του την παρέχει ο ιδιώτης ακόμα καλύτερα. Έτσι θα τονώσουμε την οικονομία μας, έτσι θα τονώσουμε την ανάπτυξη, έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας» πρόσθεσε. Παράλληλα, υποστήριξε ότι πρόκειται για νομοσχέδιο «όπου η ιδεοληψία υπέρ του κρατικού και ενάντια στο ιδιωτικό συναγωνίζεται την προχειρότητα και η αποσύνδεση από την πραγματικότητα των αναγκών των πολιτών συναγωνίζεται τη μεγαλοστομία για δήθεν μεταρρύθμιση». Χαρακτήρισε αχρείαστες, μίζερες κρατικές δομές τις ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας), υποστήριξε ότι ευεργετούνται οι ΜΗΝ (Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας) των ιδιωτικών κλινικών και έκλεισε λέγοντας ότι «εννοείται ότι η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει το νομοσχέδιο επί της αρχής» και επιφυλάχθηκε για τα επιμέρους άρθρα.

Ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ Κώστας Μπαργιώτας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει μια σκληρά κρατική δομή. Τόσο κρατική που δεν θέλει καν του Δήμους ως πάροχους υπηρεσιών υγείας, όπως ανέφερε. «Οι Δήμοι έχουν δημοτικά ιατρεία στελεχωμένα που παρέχουν υπηρεσίες αλλά δεν μπορούν να πάρουν σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ. Δεν έχουν θέση στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, μένουν απέξω. Δεν καταλαβαίνω γιατί» συνέχισε. Υπερασπίστηκε το σύστημα υγείας που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ και τον ΕΟΠΠΥ την οποία χαρακτήρισε μεγάλη κατάκτηση, τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση ήταν βίαια αντίθετη στην ίδρυση του ΕΟΠΠΥ και του ΠΕΔΥ«Το σύστημα υγείας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή και οι ατελείς μεταρρυθμίσεις είναι πολύ χειρότερες από τις μη μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τα γιαπιά» σημείωσε και είπε ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο επί της αρχής.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης είπε ότι «η κυβέρνηση βάζει τη σφραγίδα μιας υποβαθμισμένης και ανεπαρκούς πρωτοβάθμιας δημόσιας φροντίδας, που δεν έχει καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες», τονίζοντας πως το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο αφού «είναι ένα σχέδιο που υπηρετεί τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων για μείωση των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού και την αναθέρμανση της κερδοφορίας τους».

Ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για κρατισμό και είπε ότι θα ψηφίσουν παρών επί της αρχής και επιφύλαξη επί των άρθρων. «Το νομοσχέδιο που βαπτίστηκε στα λόγια επαναστατικό δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Στο χαρτί αποτυπώνεται ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο. Δηλαδή θέλετε να μας πείσετε πως στην Ελλάδα με τους ρυθμούς που όλοι ξέρουμε θα συγκροτηθούν θα στελεχωθούν και θα λειτουργούν 230 νέες δομές υγείας; Να μη γελιόμαστε, αυτό θα μείνει στα χαρτιά», υποστήριξε ο κ. Φωκάς.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ υπερασπίστηκε τις διατάξεις του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι βοηθάει το κομμάτι της κοινωνίας που βρίσκεται εκτός και κυρίως τους ανασφάλιστους που φτάνουν τα 2 εκατομμύρια.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, ειδικός αγορητής του ''Ποταμιού'' υποστήριξε ότι λείπουν τα κριτήρια στις διάφορες στελεχώσεις και αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το ''Ποτάμι'' για την εξαίρεση από τη διαδικασία του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής για τη φαρμακευτική δαπάνη (claw back) των φαρμάκων σπάνιων παθήσεων και τα παράγωγα αίματος προκειμένου να στηριχθούν οι ασθενείς με σπάνια νοσήματα. «Συνήθως ψηφίζεται και παρεπέμπεται στις καλένδες η υλοποίηση. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας χρειάζεται συνέργειες κρατικού και ιδιωτικού τομέα αλλιώς δεν μπορεί να είναι βιώσιμη. Η παροχή υπηρεσιών υγείας καλής ποιότητας σε όλο τον πληθυσμό είναι το βασικό ζητούμενο. Στα χέρια του υπουργείου υπάρχει μια σαφής μεροληψία υπέρ του κρατικού τομέα. Μια μεροληψία που στις παρούσες οικονομικές συνθήκες τις χώρας δυστυχώς δεν μπορεί να υποστηριχθεί» τόνισε ο κ. Μαυρωτάς.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ