ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και «έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ: «Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα».
«Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».
«Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει και ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσης», επισημαίνει η ελληνική διπλωματία.
Τέλος, το ΥΠΕΞ τονίζει πως «ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Τριήμερο πίεσης από την αντιπολίτευση 
πριν τη θερινή ραστώνη
Με τρεις ψηφοφορίες σε ισάριθμες μέρες ολοκληρώνονται την Παρασκευή οι εργασίες της ολομέλειας της Βουλής, με το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να εξακολουθεί ιδιαίτερα θερμό. Για σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Ν.Δ. για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια, αύριο θα τεθεί προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ενώ για την Παρασκευή προγραμματίζεται η ψηφοφορία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου και άλλα ζητήματα που αφορούν τα ΜΜΕ.
  

Επίσης, η χθεσινή καταδικαστική απόφαση του τριμελούς Εφετείου Αθηνών για τον Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αναβίωσε την κόντρα «Καραμανλικών» και «Παπανδρεϊκών», όσον αφορά το έλλειμμα του 2009. Το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε πως «το παρασύστημα εξουσίας που εδράζεται στη συμμαχία Τσίπρα - Καραμανλή, συνεχίζει να δίνει μάχες χαρακωμάτων», εγκαλώντας τον πρώην πρωθυπουργό για «απάτη» και για «εθνικό έγκλημα». 

Δημόσια παρέμβαση έκανε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, με μία σειρά αναρτήσεων δέκα σημείων στο twitter, επέρριψε την ευθύνη για την καταδίκη στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε αυτήν του Κώστα Καραμανλή, ενώ έκανε λόγο για «πολιτικό κυνήγι μαγισσών». 

Από την άλλη, τα γαλάζια στελέχη και βουλευτές που έχουν ιδιαίτερες αναφορές στον κ. Καραμανλή, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την καταδίκη του κ. Γεωργίου, μιλώντας για «δικαίωση», ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες, ο Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτησή του στη Βουλή, ζήτησε αν μάθει αν η κυβέρνηση προτίθεται να καταβάλλει τα δικαστικά έξοδα στον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ αλλά και να του ζητήσει συγνώμη τη στιγμή που ο ελληνικός λαός «έχει πληρώσει ακριβά 7 χρόνια τα μνημόνια». 

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ