ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ρεαλισμο ζητα ο Νιμιτς για το θεμα των σκοπιων«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, διότι αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, οπότε ο όρος ''Μακεδονία'' περιλαμβάνεται στο όνομα», δήλωσε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Νίμιτς σημείωσε ότι η πΓΔΜ αναγνωρίζεται από τις περισσότερες χώρες με ονομασίες που περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία», οπότε ο συγκεκριμένος όρος «είναι συνδεδεμένος με τη χώρα». Τόνισε επιπλέον ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει σήμερα τη γειτονική της χώρα με το όνομα πΓΔΜ.
Εν όψει των συνομιλιών για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της πΓΔΜ την Τετάρτη, προανήγγειλε εξάλλου την κατάθεση νέας πρότασης προς την Αθήνα και τα Σκόπια, κάνοντας λόγο για νέα συγκυρία. Διευκρίνισε ωστόσο ότι κάποιες ιδέες έχουν συζητηθεί για πολλά χρόνια και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει μαγική λύση, καθώς αν υπήρχε κάτι νέο θα το είχαμε ανακαλύψει εδώ και 25 χρόνια».


Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 63.000 ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, τη λειτουργία 100 ειδικών κλιμακίων, ομάδων και υποομάδων καθώς και έναν πολύ δύσκολο στόχο, την έκδοση 63.000 συντάξεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου, προβλέπει υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος ΠετρόπουλοςΜε στόχο να επιτευχθεί η συμφωνία με τους δανειστές για την χρηματοδότηση του ΕΦΚΑ από το δανειακό πρόγραμμα ώστε να εκκαθαριστούν οι εκκρεμείς αιτήσεις, το υπουργείο Εργασίας προχωρά στη δημιουργία 100 κλιμακίων που θα δουλεύουν για αυτό, εκτός νόμιμου ωραρίου τους. Στα κλιμάκια αυτά που θα συγκροτηθούν με απόφαση του διοικητή του ΕΦΚΑ Θ. Μπακαλέξη, θα συμμετέχουν υπάλληλοι του Φορέα που υπηρετούν στα τμήματα ανακεφαλαίωσης χρόνων ασφάλισης, ελέγχου καταβολής εισφορών και εκκαθάρισης των συντάξεων που εκκρεμούν.

Αναλυτικά: Η απόφαση θέτει συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους ανά κλιμάκιο και υπάλληλο, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα συντάσσονται εκθέσεις προόδου, με την πρώτη να ορίζεται για τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Μέχρι τότε, και συγκεκριμένα για την περίοδο Ιούλιος - Σεπτέμβριος θα πρέπει να έχουν εκδοθεί 63.000 οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης, ήτοι 21.000 αιτήσεις το μήνα. Για την ίδια περίοδο, ο στόχος πληρωμής οριστικών αποφάσεων ορίζεται σε 56.000Βέβαια, ο Ιούλιος φαίνεται πως ήδη έχει χαθεί, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία, γεγονός που συνηγορεί στο ότι κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, εν μέσω δηλαδή της... θερινής ραστώνης και των αδειών, θα πρέπει να εκδοθεί ο μεγαλύτερος όγκος των αιτήσεων. Η απόφαση πάντως, προβλέπει και δυνατότητα επανακαθορισμού των στόχων, από το Κλιμάκιο Διοίκησης του Έργου, στο οποίο θα συμμετέχουν ο διοικητής και οι υποδιοικητές του ΕΦΚΑ και το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό και τον έλεγχο λειτουργίας των υπόλοιπων Κλιμακίων – Ομάδων.

Κεντρικός στόχος της λειτουργίας των κλιμακίων – ομάδων είναι μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017 να έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές περιπτώσεις. Εάν ο στόχος αυτός επιτευχθεί τότε θα έχουν απομείνει 70.000 περιπτώσεις συντάξεων για να απονεμηθούν το 2018. Τα κλιμάκια θα λειτουργήσουν για έξι μήνες και αν έως τότε δεν έχει ομαλοποιηθεί η διαδικασία απονομής των συντάξεων, τότε θα υπάρξει αντίστοιχη παράταση. Να σημειωθεί ότι κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν ότι η έκτακτη επιχορήγηση που διατίθεται από το δανειακό πρόγραμμα για να ''ξεκολλήσουν'' οι απονομές συντάξεων που εκκρεμούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και για 4 χρόνια, είναι 860 εκατ. ευρώ συν επιπλέον 325 εκατ. ευρώ, με το χρόνο εκκαθάρισης του συνόλου των αιτήσεων να φθάνει πλέον, έως τις 30/06/2018.

Βέβαια, προβλέπεται επίσης, ότι για κάθε ένα ευρώ από την επιχορήγηση, ο ΕΦΚΑ θα πρέπει πλέον να πληρώνει 50 λεπτά από τα διαθέσιμά του, προκειμένου να καταβάλλει τις νέες συντάξεις. Παραμένει δε, η πρόβλεψη, εάν δεν απορροφώνται τα χρήματα εντός χρονοδιαγράμματος, να επιστρέφονται στο υπουργείο Οικονομικών.

Κωδικοποιημένα οι στόχοι για την επίσπευση έκδοσης συντάξεων είναι οι εξής:
  • 100 Κλιμάκια, Ομάδες και Υποομάδες Εργασίας πρέπει να αναλάβουν την εκκαθάριση πάνω από 130.000 κύριων συντάξεων.
  • 63.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις πρέπει να εκδοθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
  • 56.000 από αυτές τις αιτήσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν να πληρώνονται.
  • 40 αποφάσεις το μήνα θα πρέπει να απονέμει κάθε υπάλληλος.
  • 20 αποφάσεις είναι η ελάχιστη δυνατή απόδοση ανά υπάλληλο.
  • 75 αποφάσεις θα πρέπει να παράγει ο κάθε υπάλληλος κατά την πρωινή του εργασία.
  • 70.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης θα πρέπει να εκκρεμούν την 31η Δεκεμβρίου 2017.
  • 250 ευρώ είναι το ''μπόνους'' για την απασχόληση πέραν των νόμιμα προβλεπόμενων ωρών εργασίας.
Euro2Day

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ