Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΕΟΠΥΥ: ΝΕΟ ''ΣΦΙΧΤΟ'' ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Όργιο παραβάσεων σε σχέση με τη χρέωση των επισκέψεων από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, έχουν εντοπίσει όλοι οι έλεγχοι των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με το Iatronet.gr, κάνοντας κατάχρηση των 200 δωρεάν επισκέψεων τον μήνα, χρέωναν ασφαλισμένους του Οργανισμού από 5 έως 20 ευρώ ανά επίσκεψη, λέγοντάς τους πως είχαν ξεπεράσει το μηνιαίο ''πλαφόν''. Την ίδια ώρα, ''περνούσαν'' στο σύστημα συνταγές ανά τρία λεπτά, ακόμη και στις 02:00 τα ξημερώματα, ζητώντας από τους ασφαλισμένους να αφήσουν εκ των υστέρων τα βιβλιάρια στο ιατρείο. Το παραβατικό αυτό πλαίσιο επιχειρεί να ελέγξει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με το νέο ''σφιχτό'' σύστημα που θα ισχύσει στις επισκέψεις από την 1η Σεπτεμβρίου.

Κάθε γιατρός δεν θα μπορεί να δέχεται περισσότερους από 20 ασφαλισμένους την ημέρα, ώστε να μην εξαντλείται από τις πρώτες μέρες το μηνιαίο ''πλαφόν'' των 200 επισκέψεωνΗ ελάχιστη διάρκεια της κάθε επίσκεψης δεν μπορεί να ξεπερνά τα 15 λεπτά, ενώ οι γιατροί πρέπει να δηλώνουν συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους. Το ωράριο θα περνάει στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ (e - ΔΑΠΥ), προκειμένου να μπορεί να γίνεται έλεγχος για το εάν τηρείται ή όχι. Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του Οργανισμού, οι ασφαλισμένοι που θα τηλεφωνούν για να κλείσουν ραντεβού με τον γιατρό, θα πρέπει να δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία τους, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα. Σε αυτά περιλαμβάνονται το ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, αριθμό μητρώου ασφάλισης και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Σημειώνεται ότι στο γραφείο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη βρίσκονται έγγραφα από ελέγχους που έχουν διενεργηθεί τα τελευταία χρόνια από την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) και του ''Συνηγόρου του Πολίτη''. 

Εκεί εντοπίστηκαν δεκάδες περιπτώσεις συμβεβλημένων γιατρών, οι οποίοι απαιτούσαν επιπλέον αμοιβή από τους ασφαλισμένους, με το αιτιολογικό πως είχε συμπληρωθεί το ''πλαφόν'' των 200 επισκέψεων τον μήναΣύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, κάθε συμβεβλημένος γιατρός μπορεί να εξετάσει κάθε μήνα και χωρίς να ζητήσει χρήματα 200 ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Το αντίτιμο για τις επισκέψεις αυτές το λαμβάνει από τον ΕΟΠΥΥ. Για όσους ασφαλισμένους τον επισκεφθούν μετά τους 200, έχει δικαίωμα να πληρωθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας από τους ίδιους τους ασθενείς. Οι έλεγχοι κατέδειξαν πως γιατροί δεν είχαν συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις, αλλά ανέφεραν στους ασφαλισμένους πως τις είχαν συμπληρώσει και ζητούσαν επιπλέον χρήματα προκειμένου να χορηγήσουν συνταγή για φάρμακα ή διαγνωστικές εξετάσεις.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ