ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Στις καλπες για την αναδειξη νεου ηγετη της Κεντροαριστερας

Στις καλπες για την αναδειξη νεου ηγετη της Κεντροαριστερας
Σε εξέλιξη είναι, από τις 08:00 το πρωί, ο β' γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με μονομάχους τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Οι κάλπες στα συνολικά 982 εκλογικά τμήματα της χώρας και στα 22 στο εξωτερικό, άνοιξαν χωρίς σημαντικά προβλήματα και θα μείνουν ανοικτές έως τις 20:00. Ορισμένα μεμονωμένα περιστατικά ξεπεράστηκαν γρήγορα και η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Αρκετά ικανοποιητικός είναι και ο ρυθμός προσέλευσης των μελών και φίλων για να ψηφίσουν τη νέα ηγεσία.
Η κ. Γεννηματά θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις 11:00 στο Α' ΚΑΠΗ Καματερού. Ο κ. Ανδρουλάκης θα ψηφίσει την ίδια ώρα στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο κέντρο της πόλης.
Η διαδικασία είναι απλούστερη σε σχέση με τον α' γύρο, αφού δεν απαιτείται η καταβολή 3 ευρώ, ούτε η συμπλήρωση αίτησης. Επίσης, μπορεί να ψηφίσει κανείς όπου διευκολύνεται. Όποιος θέλει μπορεί να δώσει χρήματα για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική.
Τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 9 - 10 το βράδυ. Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος τόνισε ότι «το νόημα της ψήφου αυτήν την Κυριακή είναι η αναγέννηση της παράταξης».
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Σ.Α. ΤΟΥ ΟΗΕ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Η ΕΔΕΚ VD

Θετικά δείχνουν να αντιμετωπίζουν τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στην διάσκεψη για το Κυπριακό οι χρήστες του Twitter, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Στην ερώτηση: «Ποια η άποψή σας για τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία;» από όσους έχουν απαντήσει, το 60% έκρινε θετικά τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη, το 29% απάντησε αρνητικά, ενώ ένα 11% δεν θέλησε να απαντήσει ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Στο μεταξύ, η ΕΔΕΚ καλεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη να κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας και να ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να εγκαταλείψουν «το ρόλο του διαιτητή και του γεφυροποιού ανάμεσα στις προτάσεις που κατατίθενται και να προωθήσουν διατάξεις λύσης του κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του Διεθνούς Οργανισμού».
Σε ανακοίνωση η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι η προκλητική και αδιάλλακτη συμπεριφορά της Τουρκίας και «του εκπροσώπου του κατοχικού καθεστώτος, οδήγησαν δυστυχώς και αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο στην κατάρρευση, αλλά σε περαιτέρω υποβάθμιση του Κυπριακού».

Επίσης, η ΕΔΕΚ υποστηρίζει ότι η διάσκεψη «κληροδότησε» στην Τουρκία πρόσθετο πολιτικό κεκτημένο και παράγωγο δίκαιο για τα θέματα της αντικατάστασης και όχι κατάργησης της συνθήκης εγγύησης, για την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά τα λύση, για την εκ περιτροπής προεδρία αλλά και την κατοχύρωση δικαιωμάτων επί των περιουσιών σε έποικους, παράνομους σφετεριστές των κατεχόμενων περιουσιών μας.


Γιλντιρίμ: Δεν είναι το τέλος του κόσμου αν δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό

Στην ελληνοκυπριακή πλευρά επέρριψε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ την ευθύνη για το αδιέξοδο στον νέο κύκλο διαβουλεύσεων για το Κυπριακό, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας. Ο κ. Γιλντιρίμ σημείωσε ότι η Άγκυρα θα διατηρήσει εποικοδομητική στάση για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, ωστόσο διευκρίνισε πως «κι αν δεν συμβεί, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Η ζωή συνεχίζεται».

«Η τουρκοκυπριακή πλευρά έδειξε ξεκάθαρα στον ΟΗΕ, στην Ε.Ε. και στις άλλες εγγυήτριες χώρες ότι είναι αυτή που επιθυμεί την λύση με ειλικρίνεια. Αλλά η μονόπλευρη ένταξη της νότιας Κύπρου στην Ε.Ε. μετά το δημοψήφισμα του 2004 ετοίμασε το σημερινό υπόβαθρο», ανέφερε ο κ. Γιλντιρίμ σε δήλωσή του. Επέμεινε επίσης ότι: «Εμείς παραμένουμε ανυποχώρητοι στα θέματα ασφάλειας και τις εγγυήσεις και δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης σε αυτά, σε όποια λύση και αν φτάσουμε, σε ό,τι και να συμφωνήσουμε για να μην έχουμε και πάλι τις οδύνες του παρελθόντος». Τόνισε δε ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί «τετελεσμένα στη μονομερή εξόρυξη των φυσικών πόρων».
Ακιντζί: Απέτυχε η τελευταία προσπάθεια της γενιάς μου για λύση στο Κυπριακό

Ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το αδιέξοδο στη διάσκεψη για το Κυπριακό επέρριψε και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης  Μουσταφά Ακιντζί που όπως είπε, επιχείρησε να μετατρέψει την διάσκεψη «σε μια διάσκεψη για το ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας». Σύμφωνα με τον Ακιντζί η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έπρεπε να επιμείνει στην θέση «μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις».


Ο κ. Ακιντζί ισχυρίστηκε ότι παρά τα βήματα καλής θελήσεως της Τουρκίας στο πεδίο της ασφάλειας, η Ε/Κ πλευρά απέφυγε να «απαντήσει» σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
Ανέφερε ακόμα ότι αποχωρεί ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε «και δεν θα έρθει αντικαταστάτης».
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Ακιντζί ισχυρίστηκε επίσης, ότι ενώ η τουρκική πλευρά αναζητούσε λύση, η ελληνοκυπριακή «είχε ετοιμάσει τις βαλίτσες της». Έκανε λόγο για αποτυχία της τελευταίας προσπάθειας της γενιά τους και ευχήθηκε οι επόμενες γενιές να σημειώσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Υποστήριξε ότι ο ίδιος πραγματοποίησε «άνοιγμα» στο εδαφικό, ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά κατάθεσε έγγραφο με το οποίο απέρριπτε την εκ περιτροπής προεδρία. Στη συνέχεια, πρόσθεσε, τροποποίησε τη θέση της ζητώντας ανταλλάγματα στον χάρτη και στο ζήτημα της ασφάλειας (Μηδέν στρατός, Μηδέν εγγυήσεις). Τις τελευταίες ώρες της διάσκεψης, η ελληνοκυπριακή πλευρά άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί τον χάρτη του Σχεδίου Ανάν, ανέφερε ο Ακιντζί, ωστόσο, η ελληνοκυπριακή πλευρά, κατά τους ισχυρισμούς του, δεν αποδέχθηκε τη συνολική επανεξέταση του συγκεκριμένου σχεδίου.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ