ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Οδηγια Γιουνκερ για «συγκρουση» με το ΔΝΤ

Οδηγια Γιουνκερ για «συγκρουση» με το ΔΝΤ
Την διάλυση του κουαρτέτου, όχι μόνο με έξοδο του ΔΝΤ αλλά και του τρόπου λειτουργίας της λεγόμενης «ευρωπαϊκής τρόικας» επιδιώκει ο πρόεδρος της Κομισιον.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον του κ. Γιούνκερ, κατά τον ίδιο, «αυτή η ιστορία με τη τρόικα πρέπει να τελειώσει τώρα», καθώς πολλές φορές υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Κομισιόν και της ΕΚΤ και του ΕΣΜ για τον τρόπο διαχείρισης του ελληνικού προγράμματος.
Επιπλέον ο Πρόεδρος της Κομισιόν έχει δώσει οδηγία στους αρμόδιους επιτρόπους Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί να επιμείνουν στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των δημοσιονομικών προβλέψεων από πλευράς του ΔΝΤ.
Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Μια σύγκρουση που μπορεί να προκαλέσει το «επεισόδιο» βάση του οποίου το Ταμείο θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Ο κ. Γιούνκερ θεωρεί ότι το σχέδιο Σόιμπλε για αποδυνάμωση και απο-πολιτικοποίηση της Κομισιόν έχει πλέον χάσει την υποστήριξη που είχε εντός της Γερμανίας, Κομισιόν και ESM θα μπορούν να συνεργάζονται για την επίβλεψη των προϋπολογισμών των χωρών-μελών.
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί ότι η de facto αποχώρηση και της ΕΚΤ από την εποπτεία που σχεδιάζεται για την Ελλάδα μετά το τέλος του παρόντος προγράμματος, δίνει μεγαλύτερη ευελιξία για «πολιτικές μανούβρες» όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Πάντως, η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν θα αφεθεί να παρεκκλίνει στα λάθη του παρελθόντος, και για αυτό θα προβλεφθεί «σκληρό πλαίσιο».

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ., Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ VD

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας όχι μόνο αψήφησε την απαγόρευση της Ν.Δ. να παραστεί στο περιφερειακό συνέδριο για την ανάπτυξη στη Λαμία, αλλά συναντήθηκε κιόλας με τον πρωθυπουργό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο σε δήλωση που παραχώρησε όσο και στη χθεσινή ομιλία του στο κλείσιμο του συνεδρίου ο Κώστας Μπακογιάννης, χωρίς να αποφύγει, να επισημάνει τις όποιες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν επιτρέπεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος»

«Επειδή διαφωνούμε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε όλοι την ανάγκη να συνυπάρχουμε σε ένα μίνιμουμ. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι όχι άλλη θεωρία, όχι άλλα λόγια», ενώ χαριτολογώντας είπε στον πρωθυπουργό πως δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι θα του χάριζε τέτοια εβδομάδα του μέλιτος, καθώς, ως γνωστόν, παντρεύτηκε την περασμένη Κυριακή. Επίσης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ευχαρίστησε υπουργούς της κυβέρνησης για τη συνεργασία που έχουν μέχρι τώρα και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη συνεννόησης και κοινής προσπάθειας μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης. 

Την ίδια ώρα, στη δική του ομιλία ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δείξει συγκατάβαση στα σημεία που ασκήθηκε κριτική από τον κ. Μπακογιάννη τόνισε χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνω απόλυτα την κριτική του περιφερειάρχη από τον κουρνιαχτό που σήκωσαν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την παρουσία του εδώ» και σημείωσε: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη για συνεννόηση σε τοπικό, κλαδικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Όχι συμφωνία, συνεννόηση». Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, και τον περιφερειάρχη, ότι ο αντίλογος είναι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας και βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στη στοιχειώδη συνεργασία και στη συνεννόηση», ενώ τόνισε ότι οι εργασίες του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι ο διάλογος., η επικοινωνία, ο κοινός σχεδιασμός με τους φορείς της κοινωνίας, τους παραγωγικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε και την ατάκα του περιφερειάρχη για τον μήνα του μέλιτος. «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας και να πω ότι καταλαβαίνω απολύτως, αν μάλιστα λάβω υπόψη μου και αυτό που είπε ότι του χαλάσαμε τη βδομάδα του μέλιτος. Και κυρίως αν λάβω υπόψη μου και τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από την ενόχληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παρουσία του σήμερα, και λίγα μας είπε, και λίγα μας έσουρε», σημείωσε χαρακτηριστικά.


''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ