Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΣΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΝΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΩ VD

Συνολικά 12 από τους 115 τραυματίες του σεισμού στην Κω νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας. Για τους επτά, εκ των οποίων ο ένας χειρουργήθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο της Κω για ακρωτηριασμό, κρίθηκε επείγουσα ανάγκη αεροδιακομιδής. Σε πρώτη φάση τέσσερα άτομα διακομίσθηκαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο ΠΑΓΝΗ, τρεις άντρες, δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας καθώς και μία γυναίκα Ελληνίδα. Σε δεύτερη φάση κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή άλλων τριών τραυματιών στο Γ.Ν. Θριάσιο, δύο άντρες ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός και μία γυναίκα αλλοδαπή.






Στο Νοσοκομείο της Κω παρέμειναν πέντε άτομα (άντρες) για περαιτέρω νοσηλεία και είναι σε καλή κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι από την ισχυρή δόνηση έχασαν τη ζωή τους ένας Σουηδός και ένας Τούρκος.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δηλωσε πως το νησί της Κω δεν έχει υποστεί εκταταμένες βλάβες, τονίζοντας ότι οι υποδομές του έχουν αντέξει.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των αρμόδιων υπουργών, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε δεν υπάρχουν βλάβες στην οδοποιία καθώς και πως τα κτήρια άντεξαν, επισημαίνοντας μάλιστα ότι στα νεότερα κτήρια δεν υπάρχει ούτε ρωγμή. Επομένως, πρόσθεσε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε πολύ μεγάλη ανησυχία, λέγοντας πάντως πως οι κάτοικοι της Κω δεν πρέπει να εφησυχάζουν για τα επόμενα δύο 24ωρα. Πρόσθεσε ωστόσο πως βάσει της ενημέρωσης που έχει από τους σεισμολόγους, το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά. Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως ήδη έχει μεταβεί στο νησί κλιμάκιο αρκετών μηχανικών, ενώ αναφερόμενος στις ζημιές που έχει υποστεί το λιμάνι, έγινε γνωστό ότι το απόγευμα θα μεταβούν στην Κω τέσσερις μηχανικοί - λιμενολόγοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε από την πλευρά του ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, ζητώντας να αποφύγουμε τη δραματοποίηση και συστήνοντας ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα: «Για την κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα είναι η γρήγορη αποκατάσταση του νησιού. Η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Η όλη κατάσταση δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Λόγω καλοκαιρινής περιόδου πρέπει να αποφύγουμε την δραματοποίηση. Θέλω να συστήσω ψυχραιμία και στο πολιτικό σύστημα και στα μέσα ενημέρωσης. Οι πολίτες να μην δίνουν βάση σε φήμες και δημοσιεύματα. Πρέπει να ενημερώνονται μόνο από τις επίσημες φωνές».


''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ