LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ IOU ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΥΠΟΙΚ


Στην αποκάλυψη ότι είχε πρωτοπαρουσιάσει, δια ζώσης, το σύστημα παράλληλων πληρωμών (IOU) στον Αλέξη Τσίπρα ήδη από τον Ιούλιο του 2013 προέβη μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ανέφερε ότι με την αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου το Νοέμβριο του ’14 ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών. «Παρουσίασα την κεντρική ιδέα στο γραφείο του Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου και ήταν παρόντες ο Τσακαλώτος, ο Δραγασάκης και ο Σταθάκης… Η αντίδραση ήταν πολύ θετική, όπως είναι πάντα θετική, γιατί είναι πολύ καλή ιδέα» είπε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ακόμα ότι με το που παρουσίασε αναλυτικά το σύστημα παράλληλων πληρωμών και το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, το Νοέμβριο του ’14, στο διαμέρισμα του Αλέξη Τσίπρα στη Κυψέλη εκείνος του πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών και του ζητήθηκε η πρόταση εγγράφως. «Εκείνο το βράδυ στο διαμέρισμα του Αλέξη, το σχέδιο έγινε απολύτως αποδεκτό, απ’ όλους, στο βαθμό να μού το ζητήσουν και εγγράφως… τους έστειλα δεκασέλιδο έγγραφο με τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος» είπε ο κ. Βαρουφάκης. Παρόντες σε εκείνη την συνάντηση ήταν και ο Νίκος Παππάς και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η εφαρμογή του σχεδίου παράλληλων πληρωμών προϋπέθετε την απομόνωση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος με αλλαγή του νομικού πλαισίου της ΤτΕ και κούρεμα ομολόγων ύψους 27 δισεκ. ευρώ. «Όχι, δεν θα ενημέρωνα τον Στουρνάρα, σε καμία των περιπτώσεων δεν τον αφορά, το υπουργείο Οικονομικών θα το έκανε αυτό το σχέδιο». «Δεν παρεμβαίνω, συνέχισε, στο έργο της ΤτΕ, και απαιτώ να μην επεμβαίνει στα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής που δεν την αφορούν».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, το σχέδιό του δεν είχε ως στόχο να αντικαταστήσει το ευρώ, αλλά να ήταν συμπληρωματικό του ευρώ για την παροχή ρευστότητας στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα δημιουργούνταν. «Παράλληλο σύστημα πληρωμών έπρεπε να είχε η κάθε χώρα της ευρωζώνης και η Ελλάδα, και η Ιταλία… Δεν υπήρξε αντίδραση, αλλά καθολική αποδοχή για το σχέδιο μου στο υπουργικό συμβούλιο» επέμεινε. 

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ