ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

BLOOMBERG: ΤΟ ΔΝΤ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Τους λόγους αναβολής της πολυαναμενόμενης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, εξηγεί το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο τρεις ανώνυμους αξιωματούχους, οι οποίοι έχουν γνώση των εξελίξεων. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση ανέβαλε προς ώρας την έκδοση του ομολόγου λόγω του ανώτατου ορίου χρέους που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο επίμαχος όρος περιγράφεται αναλυτικά στην «επιστολή προθέσεων» που εστάλη προσφάτως στην Αθήνα, με στόχο την έγκριση της παραμονής του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας.
Σημειώνεται ότι το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει την Πέμπτη, προκειμένου να εξετάσει το ελληνικό ζήτημα και να δώσει το πράσινο «φως» στο υπάρχον πακέτο στήριξης.
Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, το ανώτατο όριο χρέους σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδώσει νέα ομόλογα, έως ότου αποπληρώσει ορισμένα από τα ήδη υπάρχονταΩς εκ τούτου, η έξοδος στις αγορές θα πρέπει να μετατεθεί μετά τις 20 Ιουλίου, όταν η Ελλάδα κληθεί να αποπληρώσει ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ, ύψους 4 δισ. ευρώ.
Μία από τις πηγές, ωστόσο, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι ακόμη και μετά την πληρωμή προς την ΕΚΤ, το συνολικό χρέος της Ελλάδας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, καθιστώντας δύσκολη την έκδοση νέων ομολόγων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως και παρά την καθυστέρηση, οι τρεις αξιωματούχοι θεωρούν ότι είναι εφικτή η λύση του προβλήματος και ως εκ τούτου, η επάνοδος της χώρας στις αγορές.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ