ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

BLOOMBERG VIEW: ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

Η Ελλάδα μπορεί να επέστρεψε στις αγορές ομολόγων, με το σχετικά ευνοϊκό επιτόκιο του 4,6%, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, σε άρθρο γνώμης της συντακτικής του ομάδας.
«Παρότι η οικονομία εμφανίζει ενδείξεις ζωής, η μακροπρόθεσμη προοπτική του χρέους παραμένει σε δυσμενή κατάσταση, ενώ οι βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μετά βίας έχουν ξεκινήσει» αναγράφει, μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας επιπλέον, ότι «η Ελλάδα δεν έχει αφήσει ακόμη πίσω της τα προβλήματα».
Το Bloomberg, στη συνέχεια, αναφέρεται και στην υπόθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο επιμένει στην αποσαφήνιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους. «Το Ταμείο εδώ και μήνες, ζητάει τέτοιες εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι εξακολουθούν να μην τις δίνουν» σημειώνει, με νόημα.
«Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι σοβαρή» συνεχίζει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι η μακροπρόθεσμη σταθερότητα της οικονομίας εξαρτάται από μία σειρά παραγόντων, όπως η φιλελευθεροποίηση της αγοράς εργασίας, η προώθηση των επενδύσεων και η τόνωση του εγχώριου ανταγωνισμού.
«Είναι θετικό που η Ελλάδα αναπτύσσεται ξανά -έστω και διστακτικά- και που οι ιδιώτες επενδυτές εξέφρασαν την επιθυμία να δανείσουν τη χώρα, αλλά το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ο εφησυχασμός» καταλήγει το Bloomberg.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ