ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΑΜΑΡΑ

Για επιφυλακτικότητα κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής». Ερωτηθείς αν ήταν λάθος που ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ανέτρεψε την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο δίλημμα απασχόλησε πάρα πολύ το κόμμα το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2014.
«Η απόφαση την οποία πήραμε, ότι θα έπρεπε να μετέλθουμε όλα τα συνταγματικά μέσα ώστε η χώρα να οδηγηθεί στις εκλογές, πιστεύω πως ιστορικά θα κριθεί σωστή. Δεν ξέραμε όλα τα στοιχεία και ούτε είχαμε όλες τις εκτιμήσεις με βάση τις οποίες λάβαμε και τις τελικές μας αποφάσεις. Πολλά πράγματα βγήκαν στο δρόμο. Η δική μου προσωπική αποτίμηση είναι ότι το βήμα έπρεπε να γίνει τότε».
Στην ερώτηση αν υπήρξαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούσαν με την ανατροπή Σαμαρά, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Υπήρχαν απόψεις ανάμεσά μας που σωστά εκτιμούσαν όλα τα δεδομένα και ήταν πιο επιφυλακτικοί σε αυτή την επιλογή. Εγώ είμαι και τώρα σαφής ότι έπρεπε να γίνει έτσι. Οπως φάνηκε, τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου αλλά και η μη αξιολόγηση και η συζήτηση περί πιστοληπτικής γραμμής δεν κατέτειναν σε καμία περίπτωση ότι βγαίναμε σε ορατό διάστημα, μηνών, από την κρίση».
Εξάλλου, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κληθεί να ψηφίσει νέα μέτρα το φθινόπωρο είπε πως «ποτέ κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα».
Τέλος, υποστήριξε ότι η συζήτηση για τα 16 δισ. του Νομισματοκοπείου έγινε αλλά σε καμία περίπτωση για να τα «αρπάξει ο Τσίπρας», όπως διηγείται ο Γιάνης Βαρουφάκης.
ΑΜΠΕ 
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ