LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Απαντήσεις σε ερωτήματα φορολογούμενων δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αναφορικά με την προμήθεια που θα παίρνουν οι τράπεζες από Δευτέρα κατά την πληρωμή φόρων στα τραπεζικά γκισέ.
Από τη Δευτέρα θα πληρώνω προμήθεια στις τράπεζες, με όποιον τρόπο και αν κάνω τις πληρωμές μου;
Όχι. Η ΑΑΔΕ εξακολουθεί να καλύπτει τις προμήθειες για ΟΛΟΥΣ, όταν οι πληρωμές φόρων γίνονται μέσω Internet Banking, PhoneBanking, ATM, και APS (χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών).
Συνεπώς, οποιοσδήποτε πληρώσει φόρους σε φυσικό κατάστημα θα επιβαρύνεται με τραπεζική προμήθεια;
Όχι. Εξαιρούνται οι πληρωμές για ΕΝΦΙΑ και Φόρο Εισοδήματος των φυσικών προσώπων, τα οποία είτε είναι άνω των 70 ετών, είτε βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, είτε παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, είτε είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, με την προϋπόθεση να καταθέσουν τα χρήματα σε λογαριασμό τους και, στη συνέχεια, να προχωρήσουν σε μεταφορά του ποσού προς το λογαριασμό του Δημοσίου. 
Δηλαδή, αν πάνε στο γκισέ να πληρώσουν με μετρητά, χωρίς να κάνουν κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, θα πληρώσουν προμήθεια;
Ναι
Για ποιο λόγο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πήρε αυτήν την απόφαση;  
Διότι η πλήρης κάλυψη των τραπεζικών προμηθειών κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο περί τα 19 εκατ. ευρώ ετησίως. Με αυτή την απόφαση, εξοικονομούνται 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Έτσι, επιτυγχάνεται και η επιδίωξή μας για πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών των φορολογουμένων με τη φορολογική διοίκηση και για η απαλλαγή από δαπάνες, που επιβαρύνουν αχρείαστα τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή το σύνολο των φορολογουμένων. Παράλληλα, με τα χρήματα, που εξοικονομούνται, μπορούν να χρηματοδοτηθούν κάθε είδους δράσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
ΑΜΠΕ  
''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ