ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους
Έντονη συζήτηση είχαν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πριν από την έναρξη του Eurogroup, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ντράγκι θεωρεί κομβική την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρξε «θερμή» συζήτηση Τσακαλώτου-Ντράγκι εντός της αίθουσας, ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο είπε ότι ενίοτε γίνονται και δυναμικές συζητήσεις, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο.
Για την ουσία του ζητήματος, ανέφερε ότι μετά την έναρξη εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνει μια αξιολόγηση για να διαπιστωθεί στην πράξη αν λειτουργεί το νέο σύστημα σε όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Για το ίδιο θέμα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στο τι έγινε στη συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι δίνεται έμφαση σε ένα μόλις πράγμα, ενώ η ουσία είναι ότι έγιναν πολλά στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: ΑΤΥΧΩΣ ΤΟ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Για δικαίωση έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην απόφαση του ΕΣΡ που ορίζει την τιμή εκκίνησης της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στα 245 εκατ. ευρώ, αφενός γιατί αυτό ήταν και το ποσό που εξασφάλισε ο περσινός διαγωνισμός, αφετέρου διότι δόθηκε η δυνατότητα στην Πολιτεία να ρυθμίσει το ασύδοτο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπως είπε. «Ατυχώς, κατά τη γνώμη μας το ΣτΕ ακύρωσε» τον περσινό διαγωνισμό σχολίασε.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην αρμόδια Επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να την αγκαλιάσουν και να στηρίξουν ανοιχτά και χωρίς αστερίσκους την απόφαση του ΕΣΡ, «να το ενισχύσουμε και να το ενθαρρύνουμε να ολοκληρώσει πάρα πολύ γρήγορα αυτήν την διαδικασία» ώστε να περάσουμε στην επόμενη μέρα. «Οφείλω να πω ότι σε λίγους μήνες έκανε όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε ενώπιον νέας αρχής κι αν υπάρξει και η σύνεση από τις πολιτικές πτέρυγες, αυτός ο κύκλος θα έχει ολοκληρωθεί» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Ορισμένοι από μας που υποστήκαμε ανηλεή πόλεμο από τα ΜΜΕ, θα αντιδράσουμε με ένα μειδιάμα, θα έχουμε όμως και ένα ειλικρινές αίσθημα δικαίωσης για την επιμονή μας και για τη δυνατότητα που δίδεται πλέον στην Πολιτεία να ρυθμίσει αυτό το ασύδοτο τοπίο».

Ο αρμόδιος υπουργός χαρακτήρισε «σημαντικό» το γεγονός ότι η απόφαση του ΕΣΡ ήταν ομόφωνη και τόνισε ότι αναγνωρίστηκε η μία και μόνη προσπάθεια αποτίμησης του αγαθού που λέγεται τηλεοπτική άδεια και αναγνωρίστηκε η αποτίμηση η οποία είχε γίνει με τον περσινό διαγωνισμό «τον οποίο ατυχώς κατά την γνώμη μας το ΣτΕ ακύρωσε». «Το ΕΣΡ έκρινε ότι πρέπει να εισπραχθούν τουλάχιστον 245 εκατ. για τη δεκαετία, που ήταν ακριβώς το ποσό που εξασφαλίσαμε με τον περσινό διαγωνισμό. Το ΕΣΡ έλαβε υπόψη του και τα στοιχεία για την τεκμαρτή δαπάνη ανά κατηγορία μέσου και τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και υπογραμμίστηκε ότι η χορηγούμενες άδειες παρέχουν δικαίωμα χρήσης ενός δημόσιου πόρου του φάσματος, ο οποίος κατά τη σημερινή τεχνολογία δεν είναι απεριόριστος» συμπλήρωσε.

Ο κ. Παππάς προέβη σε αλλαγές στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις οποίες καθίσταται υποχρεωτική η καταγραφή όλων των συναλλαγών που αφορούν στη διάθεση του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου και υφίσταται η δυνατότητα δημοπράτησης για όσους το επιθυμούν μέσω του συστήματος. Όπως εξήγησε ο υπουργός, δεν θα είναι υποχρεωτική η δημοπράτηση, αλλά προαιρετική, όμως, η καταγραφή και η εκκαθάριση των συναλλαγών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει υποχρεωτική. «Αν δεν επιμέναμε σε αυτό, θα υπονομεύαμε το έργο από την πρώτη στιγμή» ξεκαθάρισε. Το σύστημα θα αναπτυχθεί από ιδιωτική εταιρεία, στην οποία, προφανώς, είναι δυνατόν να συμμετέχουν και οι φορείς της αγοράς, όμως ρυθμιστής και επόπτης του συστήματος παραμένει το ΕΣΡ. Και βεβαίως, προσέθεσε, παραμένει και η διασύνδεση της πλατφόρμας με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων ΕσόδωνΒασικό ενδιαφέρον του υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Παππά είναι να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στις συναλλαγές και να υπάρχει η σχετική και η προβλεπόμενη από τον νόμο φορολόγηση και βεβαίως να μπει ένα τέλος στο σύστημα, το οποίο δυσκολεύει τα οικονομικά των καναλιών. «Και θα το πω εγώ αυτό, που γνωρίζετε ότι δεν υπολογίζουμε ως κυβέρνηση οποιονδήποτε επικοινωνιακό ορυμαγδό μπορεί να εκτοξευθεί εναντίον μας» είπε.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι στους τηλεοπτικούς σταθμούς δίδεται η δυνατότητα δημιουργίας απασχόλησης και ανέφερε πως πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε αυτές οι μονάδες να είναι βιώσιμες και να μπορούν και την απασχόληση να διασφαλίζουν και να στηρίζουν την εγχώρια παραγωγή με τέτοιο τρόπο, που και η απασχόληση των συναφών επαγγελμάτων να ενισχύεται. Εξάλλου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αφού τόνισε ότι ο διάλογος συνεχίζεται και δεν σταματούν εδώ οι ρυθμίσεις, προανήγγειλε αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης των καναλιών, αναγνωρίζοντας πως υφίστανται βαριά φορολόγηση. «Θα επανεξετασθεί και το πλαίσιο της φορολόγησης των αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών. Να δούμε τι μέτρα μπορούν να ληφθούν, διότι η φορολογία είναι βαριά στους τηλεοπτικούς σταθμούς και με τον ΦΠΑ και με τον φόρο διαφήμισης και με μία σειρά από άλλες επιβαρύνσεις οι οποίες -στο πλαίσιο της συμπιεσμένης αγοράς- δυσκολεύουν τα πράγματα» σημείωσε.

Συμπλήρωσε ότι θα εξετασθεί το θέμα ώστε «να δούμε τι μπορεί να γίνει μέχρι την Ολομέλεια». «Είμαστε σε θέση να τα συζητήσουμε και ελπίζω όλες οι πτέρυγες να στηρίξουν την εγγύηση απασχόλησης, η οποία προβλέπεται από τον νόμο και αυτό θα είναι ένα καλό βήμα ώστε να αναζωογονηθεί ο χώρος και να πάμε σε μία κατάσταση, η οποία θα είναι και βιώσιμη, και η αγορά θα είναι ρυθμισμένη και οι σχέσεις με το πολιτικό σύστημα και το τραπεζικό σύστημα θα είναι καθαρές και όχι δια μέσου του τριγώνου της διαπλοκής», επισήμανε ο κ. Παππάς.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ