ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αναβαθμιση της πιστοληπτικης αξιολογησης της Ελλαδας απο τον Moody’s

Αναβαθμιση της πιστοληπτικης αξιολογησης της Ελλαδας απο τον Moody’s
Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε Β3 από Caa2, επιβεβαιώνοντας τη θετική προοπτική (outlook).
Ο Moody’s επισημαίνει ότι οι προοπτικές παραμένουν θετικές και θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση αν οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν αποτελέσματα θετικότερα του αναμενομένου, οδηγώντας σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και σε ταχύτερη μείωση του δημοσίου χρέους, μέσα σε ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον.
Τις προηγούμενες ημέρες, σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε «Β» από «B-» προηγουμένως, είχαν προχωρήσει οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s και Fitch, επιβεβαιώνοντας και τη θετική προοπτική (outlook).

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΣΕ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Μετά τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχε τετ-α-τετ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου της G20, που φιλοξενείται στο Αμβούργο.
Η συνάντηση έγινε σε ψυχροπολεμικό κλίμα, καθώς είχε προηγηθεί η συνέντευξη Ερντογάν στο ''France 24'', στην οποία ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως δεν μετανιώνει που κατηγόρησε τη Γερμανία για συμπεριφορά που θυμίζει την περίοδο των Ναζί. Ο Ερντογάν είχε χρησιμοποιήσει αυτήν τη φρασεολογία για να επικρίνει το Βερολίνο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων με Τούρκους πολιτικούς στη Γερμανία πριν από το δημοψήφισμα του περασμένου Απριλίου.
Οι σχέσεις της Άγκυρας με το Βερολίνο έχουν επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό, έπειτα και από τον εγκλεισμό στη φυλακή του ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας ''Die Welt'' στην Τουρκία. Το διμερές κλίμα έχει βαρύνει ακόμη περισσότερο μετά από το αίτημα του Τούρκου Πρόεδρου να απευθύνει ομιλία σε συμπατριώτες του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αμβούργο, αίτημα που η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ