ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Επιμενει στο ονομα «Μακεδονια του ιλιντεν» ο Ζαεφ

Επιμενει στο ονομα «Μακεδονια του ιλιντεν» ο Ζαεφ
Στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», επιμένει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας του συνεχίζει να θεωρεί ότι πρόταση που κατέθεσε είναι η πιο κατάλληλη για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Ζάεφ, απέρριψε την άποψη πως το όνομα αυτό εκπέμπει αλυτρωτισμό, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για μία σύνθετη ονομασία με χρονικό προσδιορισμό.
Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός της γείτονος τόνισε πως με το «Μακεδονία του Ίλιντεν», η πΓΔΜ αποδέχεται το erga omnes και ενισχύει την εθνική της ταυτότητα και διαφυλάττει την αξιοπρέπεια της.
«Πρόκειται για μία λύση που συνιστά κέρδος και για τις δύο πλευρές και που οδηγεί στην επίλυση της 25ετούς διαφοράς για το θέμα του ονόματος», ανέφερε ο κ. Ζάεφ.

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Ο ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Λίγες ώρες πριν το κοινό Συμβούλιο Γάλλων και Γερμανών υπουργών, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Βερολίνο να κινηθεί ώστε να διορθώσει τις δυσλειτουργίες της Ευρωζώνης. «Η Γερμανία πρέπει να κινηθεί, όπως και η Γαλλία πρέπει να κινηθεί» υπογράμμισε ο Μακρόν στη συνέντευξη αυτή που έδωσε στην εφημερίδα Ouest France καθώς και στα ΜΜΕ του γερμανικού ομίλου Funke.

Σύμφωνα με τον Μακρόν, που θα προεδρεύσει σήμερα του 19ου γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου μαζί με την καγκελάριο Μέρκελ, το Βερολίνο «πρέπει να αποτελέσει μέρος της ανάκαμψης των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Ευρώπη». «Η Γερμανία έκανε φοβερές μεταρρυθμίσεις, διαθέτει μια ισχυρή οικονομία, αλλά έχει δημογραφικές αδυναμίες, οικονομική και εμπορική ανισότητα με τους γείτονές της και κοινή ευθύνη να προσφέρει στην Ευρωζώνη το μέλλον που της αξίζει» εκτίμησε ο Γάλλος πρόεδρος. «Δεν επέκρινα ποτέ τη Γερμανία επειδή είναι ανταγωνιστική», τόνισε. «Όμως μέρος της ανταγωνιστικότητάς της οφείλεται στις δυσλειτουργίες της Ευρωζώνης και την αδυναμία άλλων οικονομιών» υπογράμμισε ο Μακρόν

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο: «Η Ευρωζώνη έχει ανάγκη «πιο ισχυρών μηχανισμών αλληλεγγύης, οι οποίοι θα περνούν από έναν προϋπολογισμό της Eυρωζώνης, μια κυβέρνηση η οποία θα αποφασίζει την κατανομή του προϋπολογισμού αυτού και έναν δημοκρατικό έλεγχο ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει». Ωστόσο ο Μακρόν επανέλαβε ότι δεν τάσσεται υπέρ της άποψης να μετατραπούν τα χρέη των χωρών της Eυρωζώνης σε χρέη της Eυρωζώνης. 

Όταν ρωτήθηκε αν η Ευρώπη μπορεί να βασιστεί στον Τραμπ, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε ότι η Ευρώπη χρειάζεται τις ΗΠΑ. Πρόσθεσε όμως ότι θα πολεμήσει τη στάση που έχει υιοθετήσει ο Τραμπ αναφορικά με την κλιματική αλλαγήΕπίσης ο Μακρόν εκτίμησε ότι έχει αναγεννηθεί στις ΗΠΑ μια τάση υπέρ του προστατευτισμού και παρά τις διαφωνίες Παρισιού και Ουάσινγκτον για το ελεύθερο εμπόριο, υπάρχει ακόμη χώρος «να βρεθεί μια κοινή θέση για να αντιμετωπιστούν οι απαράδεκτες πρακτικές, όπως το ντάμπινγκ».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ